Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Veliki Maestro

Ivezić se na većinu pitanja ne sjeća odgovora

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Suđenje bivšim dužnosnicima Hrvatskog fonda za privatizaciju (HFP) i ostalim optuženicima u slučaju 'veliki maestro' i danas je nastavljeno svjedočenjem Grge Ivezića koji je na čelu Fonda bio u vrijeme otkrivanja korupcijske afere u kojoj su uhićena trojica od četvorice njegovih potpredsjednika.

I na drugom pojavljivanju u svojstvu svjedoka Ivezić je odgovarao na detaljna pitanja obrane o radu Fonda ili pojedinim zadaćama tog tijela. Bivšem predsjedniku HFP-a postavljen je niz pitanja o privatizacijskim postupcima i natječajima spomenutim u USKOK-ovoj optužnici, a u kojima su, prema tvrdnjama tužiteljstva, neki od optuženika počinili razne nezakonitosti. No, na većinu pitanja Ivezić je odgovorio da se ne sjeća. 

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Danas pred vijećem Vrhovnog suda Počeo žalbeni postupak u slučaju 'veliki maestro' Slika nije dostupna Zlouporabe položaja ‘Veliki maestro’ sutra na Vrhovnom sudu

>> Ponovno odgođeno suđenje za 'veliki maestro'

Među ostalim je ustvrdio da se prije pokretanja akcije 'maestro' nikada nije sastao s dvojicom USKOK-ovih pouzdanika Joškom Kuzmanićem i Mihailom Mošnogorskim. Na pitanja obrane Ivezić bi trebao odgovarati i sutra, a očekuje se da će mu pitanja postavljati i neki od optuženika. Prema ranijim najavama samo bi bivši potpredsjednik Fonda, drugooptuženi Robert Peša, svom bivšem šefu trebao postaviti pedesetak pitanja.

Bivše potpredsjednike HFP-a te još šestero suoptuženih tereti se za malverzacije s prenamjenom zemljišta Ciglane Nin, prodajom dionica hotela Živogošće i Podgora, pretvorbom Osječke pivovare i procjenom zemljišta Badela. Osim za primanje i davanje mita USKOK ih tereti za pomaganje u primanju mita, izdavanje i neovlašteno pribavljanje poslovne tajne, udruživanje za počinjenje kaznenih djela, zlouporabe položaja i ovlasti te pomaganje i poticanje na te zlouporabe.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene