Jedrenjak dug 60 metara idućih će deset dana ploviti Jadranom


Greenpeaceov jedrenjak Rainbow Warrior 3 uplovio je u splitsku luku. 60-metarski jedrenjak sljedećih će deset dana ploviti Jadranom u sklopu turneje na kojoj promiče obnovljive izvore energije i upozorava na opasnost od klimatskih promjena. Fokus posjeta je na rješenjima tih problema, a posebno na primjeni solarne energije i energije vjetra. Ovaj jedrenjak nasljednik je istoimenog broda koji je prije 29 godina minirala francuska tajna služba kako bi spriječila njegovu kampanju protiv nuklearnih pokusa.VIDEO Istresli pet tona ugljena ispred Elizejske palače

Vezani članci Torcidin mimohod za Vukovar bez pridržavanja mjera Mjere za Torcidu ne vrijede? Mimohod za Vukovar nisu prijavili, nisu se baš nosile ni maske, a svi nadležni peru ruke Splitska riva Mladi Splićanin uplakanoj baki koja je izgubila novac platio račune: "Užasni kišni dan i ova nesretna godina, a baš me obradovalo srce mladića"

'Klimatske promjene će utjecati na buduće generacije u idućih nekoliko stoljeća i svaka odluka koju sada donesemo odrazit će se na budućnost. Zato promoviramo čistu obnovljivu energiju', rekao je kapetan broda Joel Stewart.

'Sad je pravi trenutak da Hrvatska napravi taj zaokret da se makne sa začelja zemalja po korištenju solarne, sunčeve energije', rekao je Zoran Tomić iz Greenpeace Hrvatska.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook