Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Rainbow Warrior 3

Greenpeaceov jedrenjak uplovio u splitsku luku

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Jedrenjak dug 60 metara idućih će deset dana ploviti Jadranom

Greenpeaceov jedrenjak Rainbow Warrior 3 uplovio je u splitsku luku. 60-metarski jedrenjak sljedećih će deset dana ploviti Jadranom u sklopu turneje na kojoj promiče obnovljive izvore energije i upozorava na opasnost od klimatskih promjena. Fokus posjeta je na rješenjima tih problema, a posebno na primjeni solarne energije i energije vjetra. Ovaj jedrenjak nasljednik je istoimenog broda koji je prije 29 godina minirala francuska tajna služba kako bi spriječila njegovu kampanju protiv nuklearnih pokusa.



VIDEO Istresli pet tona ugljena ispred Elizejske palače

Pročitajte i ovo Sudar autobusa i automobila D8 bila zatvorena za promet Težak sudar busa i dvaju auta u Dalmaciji: Četiri osobe prevezene na pružanje liječničke pomoći Motociklist naletio na pješaka Vozači, oprez! Prometna nesreća u Splitu: Ima ozlijeđenih, dio ceste zatvoren za sav promet

'Klimatske promjene će utjecati na buduće generacije u idućih nekoliko stoljeća i svaka odluka koju sada donesemo odrazit će se na budućnost. Zato promoviramo čistu obnovljivu energiju', rekao je kapetan broda Joel Stewart.

'Sad je pravi trenutak da Hrvatska napravi taj zaokret da se makne sa začelja zemalja po korištenju solarne, sunčeve energije', rekao je Zoran Tomić iz Greenpeace Hrvatska.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene