Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Protiv zagađenja

VIDEO Istresli pet tona ugljena ispred Elizejske palače

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Greenpeace je istresao u srijedu ujutro pet tona ugljena ispred Elizejske palače, nekoliko sati prije zajedničke sjednice francuske i njemačke vlade, zahtijevajući da se do 2030. u Europi omogući udio od 45 posto obnovljive energije, objavila je ta nevladina udruga.

Nešto prije 7 sati desetak aktivista Greenpeacea parkiralo je kamion blizu Elizejske palače te istreslo ugljen, simbol zagađujuće energije, još uvijek puno korištene u Njemačkoj.

Pročitajte i ovo Pronađene kosti nestalog dječaka Emilea tužan kraj potrage Pronašla je lubanju nestalog dječaka Emilea, ovo je njezino jezivo svjedočanstvo U Parizu održano veliko natjecanje u pisanju diktata - 1 Tisuće natjecatelja VIDEO/FOTO Tisuće ljudi na glavnoj pariškoj ulici: Održano masovno natjecanje u pisanju diktata

Kamion je nosio dva kontejnera s 2000 litara vode kontaminirane tritijem, skupljene u okolici Den Haaga, također je kazao glasnogovornik Greenpeacea ističući da je ta voda osigurana i ne predstavlja neposrednu opasnost.

UŽIVO Aktivistice Greenpeacea penju se na najviši neboder u Londonu!

Greenpeace zahtijeva energetsku tranziciju prema manje ugljena u Njemačkoj i manje nuklearne energije u Francuskoj.

U priopćenju naslovljenom "Gospođo Merkel, gospodine Hollande, ne ugljenu i nuklearnoj energiji, prava tranzicija sada", Greenpeace se zalaže za cilj od 45 posto obnovljive energije 2030. u Europi, dok države u ovom trenutku raspravljaju o budućim angažmanima u području energetike.

Europski čelnici moraju se izjasniti o tim prijedlozima na summitu 20. i 21. ožujka u Bruxellesu. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene