Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Kritizirao ih

Grčić bankama: Vi ste problem jer poduzetnici teško dolaze do novca

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ministri gospodarskih resora Vlade u Varaždinu su nastavili svoju turneju Proinvest.

Ministri putuju Hrvatskom kako bi objasnili kojim mjerama Vlada pokreće investicijski ciklus i restrukturira gospodarstvo. Potpredsjednik Vlade zadužen za investicije Branko Grčić je bio oštar prema bankama.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Vladina šestorka Ministri predstavljaju gospodarske trendove Slika nije dostupna Evo što su sve rekli Ministri pozitivno ocijenili rad Vlade u protekle tri godine

Tvrdi da poduzetnici teško dolaze do bankarskog novca i da je to problem. Nakon što je ministar Linić jučer prozvao poslodavce Grčić im danas šalje drukčiju poruku.

'Mi nismo anti - poduzetnici niti širimo anti- poduzetničku klimu i ovo što radimo danas u Varaždinu, jučer u Osijeku, prekjučer u Splitu, zapravo je najizravnije okrenuto poduzetnicima, ali onima koji su pošteni', kazao je Grčić.

Grčić kaže da u poduzetnicima želi probuditi optimizam. Priznaje da smo i dalje u ozbiljnoj krizi, ali vidi naznake izlaska i to u Vladinoj strategiji povećanja investicija u ovoj godini. I ministar poduzetništva je najavljuje bolje ulagačke dane,pogotovo u poduzetničkim zonama.

>> Grčić potpisao financiranje izrade projektne dokumentacije za sedam javnih projekata

'I sa zakonima koje smo napravili biti ćemo vrlo vrlo interesantni i uvjeren sam da ćemo narednih godina vidjeti puno investicija u ovom kraju i već vidimo dolazak mnogih poduzetnika iz Italije, Austrije i Slovenije koji koriste infrastrukturu koju ovdje imamo', kazao je ministar Maras.

A da se porezi još efikasnije naplaćuju pobrinut će se ekipa ministra Linića sa novom stretegijom nadzora. 'Tu će biti značajnih promjena. Tako da ćemo taj dio nadzora promijeniti da budemo efikasniji, da budu puno brži i da to našim poduzetnicima ne bude teret, kazao je Boris Lalovac, zamjenik ministra financija.

U međuvremenu poslodavci su odgovorili ministru Liniću na optužbe da su i oni krivi za skupu državu. Iz HUP-a poručuju da Linić napadima želi prebaciti odgovornost za loše stanje u ekonomiji sa Vlade na njih.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene