Kako izgledaju gužve u Dubrovniku i to bez prosvjeda. Zna se dogoditi da su sve ključne ceste u gradu blokirane. Gradonačelnik se zbog toga ispričao građanima, a našao je i "krivca".

Galerija


Prometni kolaps vladao je u četvrtak na svim glavnim cestama u gradu. Dubrovački gradonačelnik Mato Franković prozvao je odgovorne.

Vezani članci Ilustracija (Foto: Getty Images) Pretučeni uberovac opet završio na hitnoj: "Napadnut sam iz čiste mržnje, želim da država reagira" Taksi-Uber (Foto: Arhiva/Grgo Jelavic/PIXSELL) Dubrovačka policija kazneno prijavila taksista zbog prijetnji vozaču Ubera

"90 posto sam siguran da je jučerašnji kolaps nastao zbog velikog broja taksi izvršitelja na području grada Dubrovnika. Kombinacija kiše, turističke sezone i liberalizacija tržišta autotaksi djelatnosti dovela je do nevjerojatnog kolapsa gdje je grad Dubrovnik bio blokiran od 2 sata popodne do 7 sati navečer" rekao je dubrovački gradonačelnik Mato Franković.

Posebno se osvrnuo na vozače Ubera. "Očito svi koji voze za Uber odlučili su svoj kruh zaraditi u Dubrovniku i sada svako drugo, treće vozilo je Uber vozilo" rekao je. 

Odgovor Ubera još nismo dobili, no građani pak smatraju da je gužva neizostavan dio sezone.

Gradonačelnik je potražio pomoć i od Ministarstva unutarnjih poslova. Traži još 15 policajaca.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr