Obavijesti Video Pretražite Navigacija
zatražio manje cijene

Gradonačelnik stornirao račune za komunalne usluge: "Previsoki su!"

Ilustracija
Ilustracija Foto: Getty Images
Gradonačelnik Čazme Dinko Pirak obavijestio je u ponedjeljak sugrađane da će računi za listopad biti stornirani zbog previsokih cijena, te da je lokalnog komunalnog poduzeća zatražio da značajno smanji cijenu.

"Kao gradonačelnik, u ime vas, mojih sugrađana, reagirao sam na povećanje cijena komunalnih usluga te naložio Komunalijama da značajno smanje cijenu. Računi izdani za listopad bit će stornirani te će biti izdani novi, s korigiranim cijenama. Sugrađani koji su već platili račune, sljedeći će mjesec imati preplatu", stoji u priopćenju.

Gradonačelnik dodaje da je povećanje cijena komunalnih usluga ekonomski opravdano jer je poslovanje komunalne tvrtke s dosadašnjim cijenama bilo neodrživo.

Pročitajte i ovo Svinjogojci - 2 Žele ispunjenje zahtjeva Stigle dobre vijesti za svinjogojce, ali od prosvjeda ne odustaju: Već nekoliko dana nema pozitivnih rezultata na afričku svinjsku kugu

No unatoč tomu, smatra da je povećanje cijena usluga koje je predložila ta tvrtka ipak previsoko te predstavlja nedopustiv udarac na kućne budžete, pogotovo najosjetljivijih skupina poput umirovljenika, odnosno staračkih i samačkih domaćinstava.

Stoga je od Komunalija zatražio novi prijedlog cjenika po kojemu će se obračunati cijene za listopad i dalje.

"Nadam se i vjerujem će da takvo povećanje, iako je u konačnici ipak povećanje, biti lakše za podnijeti", zaključio je gradonačelnik Dinko Pirak.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene