Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Žele ispunjenje zahtjeva

Stigle dobre vijesti za svinjogojce, ali od prosvjeda ne odustaju: Već nekoliko dana nema pozitivnih rezultata na afričku svinjsku kugu

Aktualno Galerija Svinjogojci - 1 Svinjogojci - 1 Foto: Vijesti Nove TV u 14 Svinjogojci - 2 Svinjogojci - 2 Foto: Vijesti Nove TV u 14 Zastava svinjogojaca - 3 Zastava svinjogojaca - 3 Foto: Vijesti Nove TV u 14 +0 Zastava svinjogojaca Galerija 1/4 >>
Već nekoliko dana nema sumnjivih slučajeva niti pozitivnih rezultata na afričku svinjsku kugu.

Državni tajnik Ministarstva poljoprivrede Mladen Pavić rekao je da već nekoliko dana nema sumnjivih slučajeva niti pozitivnih rezultata na afričku svinjsku kugu. Dosad je ukupno usmrćeno više od 34.000 životinja.

Prema svemu sudeći, u dvije županije, Vukovarsko-srijemskoj i Brodsko-posavskoj, bi 26. studenog mogao krenuti promet svinjama.

"Vjerujemo da će se 26. steći status klanja u ove dvije županije. Osječko-baranjska županija je dobila rok do 12. siječnja i ja vjerujem da će ovim tempom klanje u vlastitom dvorištu biti moguće i prije", napomenuo je Pavić.

Pročitajte i ovo Ivan Anušić novi ministar obrane Aktualni župan Tko je novi ministar obrane: Najmoćniji čovjek Slavonije u vlasništvu ima kuću, stari BMW vrijedan 16.000 eura...

Pročitajte i ovo Zoran Milanović Aktualne teme Milanović: "Banožić je bio tamo gdje nije smio biti"

Ipak, svinjogojci najavljuju još prosvjednih akcija i ne odustaju od svojih zahtjeva. Sastat će se i s ministricom poljoprivrede Marijom Vučković, koja je u Glini komentirala nove najave na prosvjed.

"Život mora funkcionirati. Ministarstvo poljoprivrede nije tijelo koje procjenjuje karakteristike niti daje suglasnost za određeni prosvjed", rekla je ministrica.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene