Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Dogovorili se

Zagrebačka nadbiskupija prepušta Zagrebu zemljište za novi stadion Maksimir, evo što će dobiti u zamjenu

Postignut je dogovor o rješenju imovinsko-pravnih odnosa nužnih za izgradnju novog gradskog stadiona u Maksimiru.

Grad Zagreb, Vlada Republike Hrvatske i Zagrebačka nadbiskupija postigli su dogovor o rješenju imovinsko-pravnih odnosa nužnih za izgradnju novog gradskog stadiona u Maksimiru.

Dogovor će biti proveden kroz dva sporazuma za koja se očekuje da budu potpisana ovaj mjesec: jedan između Grada Zagreba i Vlade, a drugi između Vlade i Zagrebačke nadbiskupije.

Pročitajte i ovo Vice Oršulić Vlada iza zatvorenih vrata Vice Oršulić naslijedit će Franu Barbarića na čelu HEP-a

Pročitajte i ovo Izraelski tenkovi Aktivirao članak 99 Izrael o glavnom tajniku UN-a: "On je opasnost za svjetski mir"

Sporazumima se definira odustajanje Zagrebačke nadbiskupije od započetih postupaka povrata nekretnina, te utvrđuje da je Zagreb jedini vlasnik nekretnina na kojima se planira izgradnja novog stadiona Maksimir.

Istovremeno, Vlada i Grad obvezuju se u slijedeće dvije godine osigurati preduvjete za izgradnju ili rekonstrukciju deset crkava ili drugih objekata Katoličke crkve u Zagrebu na lokacijama Botinec, Sveta Klara/Podbrežje, Jakuševec, Blato, Jelkovec/Sopnica, Sesvetska Sela, Sesvetski Kraljevec, Kajzerica, Špansko Zapad i Trnjanska Savica.

Pročitajte i ovo Ilustracija Uhvatila ju kamera VIDEO BBC-jeva voditeljica pokazala srednji prst usred emitiranja: "Je*ote, mi ovo moramo plaćati"

Pročitajte i ovo Andrej Plenković Izbori sve bliže Gradit će se nove crkve po Zagrebu, a Plenković se osvrnuo i na Jakuševec: "Problem očito postaje ozbiljan''

Grad Zagreb je danas uputio na usvajanje u Gradsku Skupštinu sporazum, a očekuje se da će on biti usvojen na sjednici Gradske skupštine 12. prosinca.

Pročitajte i ovo Tvornica Ledo - 3 Sele pogon Ledovi Zagorski štrukli proizvodit će se u Srbiji, sindikat: "To je pomalo komično"

"Grad Zagreb naručio je studiju predizvodljivosti koja će definirati prateće sadržaje uz sami stadion, koji će omogućiti održivost investicije, budući za izgradnju stadiona neće biti utrošen javni novac. Po dovršetku studije, Grad Zagreb će raspisati javni urbanističko-arhitektonski natječaj za najbolje rješenje organizacije ovog prostora, te pokrenuti ostale radnje za što skoriji početak izgradnje novog stadiona na Maksimiru", stoji u priopćenju Grada Zagreba.

Potpisom ova dva sporazuma, nakon 26 godina rješava se imovinsko-pravni spor, pokrenut još 1997. godine.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene