Ministarstvo graditeljstva i prostornog uređenja dalo je odobrenje za izmjene zagrebačkog Generalnog urbanističkog plana, a njihov ministar Predrag Štromar tvrdi da ne bi glasovao za takav GUP

Galerija


Izmijenjeni Generalni urbanistički plan za grad Zagreb koji je ministarstvo potvrdilo, među ostalim, predviđa izgradnju zagrebačkog Manhattana na Hipodromu i Velesajmu.

Vezani članci Milan Bandić Pogledajte što je Bandić poručio u jednom od svojih zadnjih medijskih nastupa, na Facebooku odao počast svom kvartu Svijeća u ulazu u zgradu u Bužanovoj ulici Na ulazu u Bandićevu zgradu zapaljen je lampion, na zgradi Poglavarstva crna zastava

Nakon što je prošli tjedan GUP poslan na doradu, Grad Zagreb je uvažio sve primjedbe ministarstva. Ministar Predrag Štromar poručio je da je sada sve na gradskim vijećnicima, ali da on, iako su dali odobrenje za njega, za takav GUP ne bi glasovao.

„Da sam ja vijećnik u gradu Zagrebu, ja bih više slušao sve građane koji su dali jako puno primjedbi i taj dio bih analizirao. Ali, ministarstvo ne odlučuje o tome“, pojasnio je Štromar.

„Očito imamo na razini grada lopovsku koaliciju koja želi građanima grada Zagreba oteti zeleni prostor i sada traži način kako bi to napravila već mjesecima“, tvrdi Gordan Maras iz SDP-a grada Zagreba.

Vijesti gledajte svakog dana na Novoj TV, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste vijesti? Pogledajte ih besplatno na novatv.hr