Sinoć je održana 27. dodjela Porina, najprestižnije hrvatske glazbene nagrade na kojoj je Porin za životno djelo dodijeljen Josipi Lisac.

Galerija


Josipa Lisac, legendarna diva hrvatske glazbene scene danas će gostovati u Dnevniku Nove TV.

Vezani članci Porin Počeo prvi krug glasanja za glazbenu nagradu Porin: "Struka ove godine ima nimalo lagan zadatak" Porin 2018. (Foto: PIXSELL) - 7 Mia Dimšić slavljenica večeri, najemotivniji dio govor Olivera Dragojevića: ''Želim da se nastavi ovo moje putovanje'!'

Josipa Lisac na sceni djeluje više od 50 godina. Njezina karijera zaokružena je ljubavlju i suradnjom s Karlom Metikošem, a njihov prvi zajednički album Dnevnik jedne ljubavi iz 1973. godine do danas je jedan od najboljih konceptualnih rock ostvarenja, antologija hrvatske diskografije.

Josipa Lisac dobitnica je nekoliko Porina, među ostalima i za najbolju žensku vokalnu izvedbu.

Sinoć joj je dodijeljen Porin za životno djelo. Pet nagrada pripalo je Damiru Urbanu i njegovom bendu, čija je pjesma "Iskra" proglašena pjesmom godine.

Debitant Nikola Vranić, umjetničkim imenom J.R. August, odnio je tri nagrade. Za najbolju žensku vokalnu izvedbu nagrađena je Amira Medunjanin, a za mušku Marko Tolja. Porin za životno djelo dodijeljen je i dirigentu i skladatelju Tomislavu Uhliku.

Prvi veliki intervju glazbene dive nakon izvedbe himne na inauguraciji gledajte večeras u Dnevniku Nove TV od 19:15.