Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Mnogi muku muče sa zimom, no snijeg je mnogima i velika radost. Ne čudi, stoga, što su domaća skijališta puna, a snježne radosti pravi su način za provesti blagdan.


Tristotinjak skijaša iz cijele Hrvatske sjatilo se na Petehovac iznad Delnica. 'Malo smo tu u Delnicama, odmor, prijatelji, uglavnom milina, čisto da se malom odmorimo od svega', rekao nam je Ervin Jakopec iz Varaždina. Djeca će pamtiti Petehovac kao mjesto gdje su napravili svoje prve skijaške korake.

Vezani članci Procvjetale biljke Stižu promjene za Gorane: Prije dvije godine skidali su snijeg s krovova, a danas u Gorskom kotaru cvatu jaglaci i visibabe Slika nije dostupna Skijanje u Hrvatskoj - ušteda 70%!

'Klinci su uvijek bolji, odraslima treba malo više da se nauče', tvrdi učitelj skijanja Željko Kanjer. Ma kakva talijanska ili slovenska skijališta, kažu skijaši koji su danas uživali na Petehovcu. Nakon skijanja, odlazi se na topli čaj ili kuhano vino, a na radost skijašica, poslužuje ih mister Hrvatske. Za one koji si nisu mogli priuštiti neko od mondenih skijališta, goranska skijališta pravo su mjesto za zimsko uživanje.