Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Donosimo trik, kako ne odustati od skijanja, a ipak znatno uštedjeti. Ako se nebo malo smiluje ove zime, skijati se može i u Hrvatskoj i to kao na rasprodaji. Za 70 posto jeftinije nego u inozemstvu.


Petehovac iznad Delnica, malo skijalište datira još iz polovice prošloga stoljeća stotinjak kilometara udaljeno od Zagreba.'Ako se pojede grah, nekakva dnevna karta, stotinjak kuna može se proći sa kuhanim vinom ili čajekom', kaže Željko Orešković, Petehovac.

>> VIDEO: Savjeti za uštedu koje kune preko zime

Na Čelimbaši pored Mrkoplja dnevna karta je 60 kuna, a smještaj oko sto kuna u privatnom smještaju. Isto kao i na Platku, u planinarskom domu. 'Najviše idu maneštre, one su po 25 kuna bez kobasice i 30 s kobasicama kraj', rekla je Dolores Juretić, Platak.

Skijališta ovise o klimi

S cijenama i kvalitetom hrane - gosti su zadovoljni. Samo je Platak ove godine povisio cijene žičare pa dnevna karta košta 130 kuna. Nadajmo se da će onda bar još jedna vučnica raditi

Usporede li se cijene u Hrvatskoj i inozemstvu - ispada da smo jeftiniji od susjeda gdje karta stoji od 28 do 42 eura, samo je ponuda vani puno bolja. 'Meni je dovoljno samo ima snijega i da radi žica, meni je to dovoljno, ja sam zadovoljan', kaže Ivica Tomić.

Četveročlana obitelj može za stotinjak eura dnevno uživati u snježnim radostima te svaki dan obilaziti drugo goransko skijalište u krugu od tridesetak kilometara. No, ne očekujte previše od staza koje osim na Platku i Sljemenu ovise o klimi. i danas je na Platku i Petehovcu padao snijeg, ali nedostatan za skijanje…