Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Nakon što je premijer Orešković na Facebooku progovorio o potrebi za tolerantnim javnim dijalogom, na istoj društvenoj mreži odgovorio mu je Gordan Maras.


Reagirajući na međustranačka prepucavanja, premijer Tihomir Orešković poručio je, među ostalim, da od svih sudionika javne komunikacije očekuje da im ' tolerancija prema sugovorniku, činjenice i istina budu polazište s kojeg će voditi rasprave'.

Vezani članci Gordan Maras Maras: ''Nakon današnjih napisa u medijima, kako me vodstvo SDP-a ne želi, rekao sam predsjedniku da odustajem" Slika nije dostupna GODINA PRISILNIH POLITIČKIH MIROVINA Promijenili smo 3 vlade i čak 5 čelnika stranaka

O potrebi za tolerantnim javnim dijalogom Orešković je progovorio jučer na Facebooku, istoj društvenoj mreži na kojoj je na njegovu objavu danas reagirao SDP-ov Gordan Maras.

'Gospodin Orešković nas je pozvao da u javnim raspravama širimo toleranciju, pozivamo se na istinu i pričamo o budućnosti. Slažem se. Trebamo biti tolerantni u svojim raspravama prema svemu, ali ne i prema onome što ugrožava temeljne vrijednosti na kojima počiva naš Ustav i naša domovina. Tu bi i on pomogao da sam ne proizvodi razloge za takve rasprave i da se ogradi te smijeni one u svojoj vladi koji su direktno odgovorni za takve rasprave', napisao je Maras.

'Zalažem se i da polazište za rasprave bude i istina te da govorimo o budućnosti. Tako je istina da prije tri mjeseca nitko u Hrvatskoj nije želio njega za premijera pa ni sam Karamarko, koji se tako i sada ponaša, a u budućnosti bi trebalo izmjeniti zakon o izborima da premijer može postati samo osoba koja je izabrana u parlament. Dakle, gospodine Oreškoviću, ne vraćajte nas svojim kadrovskim rješenjima u prošlost, priznajte istinu da ste slučajno postali premijer, da je pravi premijer Karamarko i mijenjajte zakon da se takva prevara birača u budućnosti više nikada ne ponovi', zaključio je.