Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Dnevnik Nove TV

HRVATSKA NAKON PADA VLADE Što kažu građani - tko je krivac i kako riješiti krizu?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Hrvatski građani nakon pada Vlade i skorog samoraspuštanja Hrvatskog sabora, donosi istraživanje DNEVNIKA NOVE TV, imaju jasnu sliku da samo izbori mogu riješiti ovu političku krizu.

 

IZBORE ŽELI VEĆINA GRAĐANA

Pročitajte i ovo Božo Petrov Osvrnuo se i na poljoprivrednike Božo Petrov o Mostovu programu: "Treba nam obiteljski turizam, dosta je apartmanizacije" Hrvoje Krešić U Dnevniku Nove TV Ne propustite posljednje i najrelevantnije predizborno istraživanje

Politička kriza u kojoj se našla Hrvatska velika većina građana, odnosno njih 61 posto, misli da se treba riješiti samo izborima. Da je krizu moguće riješiti ostankom Vlade, ali bez Karamarka u njoj smatra 20 posto ispitanika. 8 posto ispitanika misli da je krizu moguće riješiti novim preslagivanjem oko HDZ-a. 3 posto ispitanika misli da se kriza može riješiti ostankom Oreškovićeve Vlade u ovom sastavu, a 2 posto njih preslagivanjem, ali oko SDP-a. Ne zna 6 posto ispitanika.

KARAMARKO KRIVAC ZA PAD VLADE

Više od 2/3 ispitanika ili njih 68 posto smatra Tomislava Karamarka odgovornim za pad Vlade. 15 posto ispitanika pak misli da je odgovoran Božo Petrov što je Vlada pala, a 3 posto odgovornim smatra premijera Oreškovića. Ne zna njih 14 posto.

OREŠKOVIĆ SE VRAĆA U POSLOVNI SVIJET

Premijer Orešković nakon izleta u politiku vratit će se u poslovni svijet, misli 56 posto ispitanika, a njih 29 posto pak misli da će ostati u politici. Ne zna njih 15 posto.

AKO OSTANE U POLITICI – OREŠKOVIĆ ODLAZI MOSTU

No sam premijer dao je do znanja da će razmisliti i o mogućem političkom angažmanu. Ako pak ostane u politici 52 posto građana smatra da će se priključiti MOSTU, da će ostati nezavisni kandidat, misli pak 17 posto ispitanika. Da bi se mogao priključiti HDZ-u, misli njih 7 posto, a 6 posto misli da će osnovati vlastitu stranku. 3 posto ispitanika misli da će se priključiti SDP-u, a 1 posto nekoj drugoj stranci. Ne zna njih 14 posto.
 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene