Gordan Maras (Foto: Tomislav Miletic/PIXSELL)
Gordan Maras (Foto: Tomislav Miletic/PIXSELL) Foto: Tomislav Miletic/PIXSELL

Predsjednik zagrebačkog SDP-a Gordan Maras u ponedjeljak je ustvrdio kako HDZ i stranka Bandić Milan 365 u zagrebačkoj Gradskoj skupštini ne rade u interesu građana već isključivo u svom interesu kad je riječ o određivanju poslova javne rasvjete u Zagrebu, koji se financiraju iz gradskog proračuna.


Gradonačelnik Milan Bandić predložio je izmjene i dopune odluke o određivanju poslova javne rasvjete koji se financiraju iz proračuna Grada Zagreba, no većina gradskih zastupnika na današnjoj sjednici nije podržala njegov prijedlog.

Vezani članci Tomislav Tomašević Tomašević: ''Ne stoje fame i dezinformacije da sve završava na istom mjestu'' Davor Vić Šef zagrebačke Čistoće najavio koga će kažnjavati od ponedjeljka, a ima i poruku za sve koji se žale da nema vrećica

"Mislim da je građanima Zagreba sada jasno da imamo na vlasti interesnu koaliciju između HDZ-a i stranke Milana Bandića koja već treći puta ne uspijeva riješiti jednu točku jer se između sebe ne mogu dogovoriti kako će podijeliti 'kolač' od 30 milijuna kuna", rekao je Gordan Maras novinarima nakon sjednice sjednice Kluba gradskih zastupnika SDP-a, HSS-a i Naprijed Hrvatska! - Progresivni savez, kojoj je nazočio iako nije gradski zastupnik.

Maras je istaknuo kako se zagrebački SDP protivi takvom načinu upravljanja gradom.

"Protiv smo takve odluke i ne podržavamo takav način rada Gradske skupštine i Gradske uprave. Interes građana mora biti na prvom mjestu, a ovdje je interes očito kako se raspodijeli 30 milijuna kuna. To je problem koji imamo na djelu", istaknuo je Maras.

Kazao je kako je na djelu interesni i netransparentni način na koji se pokušavaju donositi odluke, građani Zagreba ne zaslužuju takav način vođenja Skupštine ni takvo upravljanje gradom.

"SDP Grada Zagreba je stava da poslove oko javne rasvjete trebaju obavljati komunalne tvrtke, da to može biti i jeftinije i efikasnije i odbijamo podržati odluku koja ide za interesnom raspodjelom 'kolača' i mislimo da će vrlo brzo doći vrijeme u Gradu Zagrebu kada se na taj način neće više upravljati sa javnim novcem", rekao je Maras.

Predsjednica Kluba gradskih zastupnika Bandić Milan 365, Zelene liste i Narodne stranke - Reformisti, Ana Stavljenić-Rukavina, u tom je trenutku, nakon stanke, ulazila na sjednicu Gradske skupštine te je zastala i rekla Marasu kako bi bilo jako dobro kada bi on to mogao dokumentirati pa "prijaviti na određeno mjesto". (Hina)

 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju