Obavijesti Video Pretražite Navigacija
nemirno u hdz-u

Jandroković: "Velike HDZ-ove organizacije podupiru Plenkovićevu politiku, rasprava o Istanbulskoj mora biti argumentirana"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Komentirajući javni poziv dijela HDZ-a da se odustane od ratifikacije Istanbulske konvencije, glavni tajnik HDZ-a i predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković izjavio je da javna i unutarstranačka rasprava o tome treba biti argumentirana.

Gordan Jandroković je naglasio i da su velike, pobjedničke HDZ-ove organizacije poput osječko-baranjske, dubrovačko- neretvanske i splitsko-dalmatinske dale potporu politici premijera i predsjednika stranke Andreja Plenkovića.

Pročitajte i ovo Ivan Penava POSTIZBORNA KOMBINATORIKA Nervozni Penava napao novinarku: "Iz vas izbija neka huja." Izbjegao odgovor na ključno pitanje Andrej Plenković Vodi listu Plenković predstavio listu za europske izbore pa se obrušio na SDP: "Oni su gubitnici, ja im jamčim da do 76 neće doći"

Rasprava o ratifikaciji Istanbulske konvencije mora se voditi na argumentiran način, istaknuo je Jandroković odgovarajući na pitanja novinara u Grabrovnici, gdje je nazočio svečanoj akademiji u povodu 200. godišnjice rođenja pjesnika Petra Preradovića.

"Oko ovog pitanja vodimo javnu, ali i raspravu unutar stranke, pri čemu je najvažnije da se ide argumentima. Svatko treba objasniti što smatra da je ispravno, ali istovremeno se treba kloniti teških riječi, etiketa, pa čak i klevetanja”, rekao je Jandroković dodavši da se ovakva javna debata prvi put vodi u hrvatskom javnom prostoru.

Istaknuo je da je ta konvencija štiti žene i djecu od nasilja, da je to je primarno i da tu nema povezanosti s rodnom ideologijom. U interpretativnoj izjavi mi ćemo odbaciti bilo kakve poveznice s prihvaćanjem rodne ideologije, dodao je Jandroković.

Na pitanje što misli o prijedlogu da se o ratifikaciji glasuje po savjesti, odgovorio je da će se o tome još raspravljati unutar stranke. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene