Obavijesti Video Pretražite Navigacija
NAJPRIJE PO POVJERENJE MINISTRIMA

GONG upozorava: Moguća zloupotreba vlasti može se spriječiti samo ovako

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nevladina organizacija GONG traži da Vlada odmah od Sabora traži povjerenje novim ministrima, a u slučaju da ju ne dobije Sabor se mora raspustiti, a Predsjednica raspisati nove izbore.

Kako bi se spriječila moguća zloupotreba vlasti, GONG traži da Vlada odmah zatraži izglasavanje povjerenja novim ministrima. Ukoliko u Saboru novi ministri ne dobiju potrebnu većinu, Sabor se mora raspustiti, a Predsjednica Republike raspisati nove izbore, upozorava nevladina organizacija GONG.

Pročitajte i ovo Gong objavio kartu na kojoj možete provjeriti kojoj izbornoj jedinici pripadate Frankenštajnska podjela Ne znate kojoj izbornoj jedinici pripadate? Napravljena interaktivna karta koja vam u tome može pomoći Karta izbornih jedinica u Zagrebu Jedini podijeljeni grad Živite u Zagrebu i ne znate kojoj izbornoj jedinici pripadate? Napravljena interaktivna karta koja vam u tome može pomoći

Zbog toga će održati i konferenciju za novinare u petak u 9:30 ispred Hrvatskog sabora.

Pola sata nakon toga saborski Odbor za Ustav, Poslovnik i politički sustav namjerava utvrditi ima li pravo Željko Reiner, potpredsjednik Sabora, predsjedati sjednicom Sabora. On je to danas samoinicijativno učinio, nakon što je Božo Petrov podnio ostavku na mjesto predsjednika. 

Međutim, reagirao je SDP-ov Peđa Grbin tvrdeći da Reiner to nema pravo učiniti. "Molim vas da se dignete i napustite stolicu na koju ste sjeli protivno Ustavu. Vi nemate legitimet. Udaljite se s mjesta kojeg ste neopravdano zauzeli'', rekao je Grbin Reineru.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene