Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Prema posljednjoj medicinskoj dokumentaciji, zdravstveno stanje Branimira Glavaša popravilo se s internističkog i psihološkog aspekta.


Opće stanje mu je bolje, više ne uzima samo tekuću hranu, nego i drugu hranu po izboru, izjavio je danas glasnogovornik Županijskog suda u Zagrebu, sudac Krešimir Devčić najavljujući preispitivanje odluke o prekidu istrage protiv Glavaša, piše Jutarnji list. 

Vezani članci Božo Barbarić - 1 Istaknuti PNUSKOK-ovac otkrio detalje velike akcije u kojoj je zaplijenjena golema količina heroina: "Neki od njih su ozbiljni igrači na kriminalnoj sceni" David Amess, britanska policija Nožem u crkvi više puta izbo britanskog zastupnika, policija ubojstvo nazvala terorističkim činom

Istražni sudac Zdenko Posavec, koji protiv Glavaša i Krunoslava Fehira vodi istragu zbog ratnog zločina počinjenog nad srpskim civilima 1991. godine u Osijeku, pozvat će vještake da pregledaju najnoviju Glavaševu medicinsku dokumentaciju i daju stručni sud o njegovoj sposobnosti sudjelovanja u istrazi.

- Ako procijene da je to potrebno, vještaci će ponovno otići u Osijek i sami pregledati Glavaša prije nego što daju konačno mišljenje, rekao je Devčić.

Osim što se psihički oporavio, Glavaš je navodno dobio i na težini, i to tri kilograma Sudac Devčić je rekao i da je na sud stigao dopis Državnog odvjentištva u kojemu tužitelji traže da se ponovno pregleda Glavaša i provjeri je li njegovo zdravstveno stanje dopušta nastavak istrage. Osim što se psihički oporavio, Glavaš je navodno dobio i na težini, i to tri kilograma.

Ako tročlani tim vještaka - internist Vladimir Gašparović, psihijatrica Vera Folnegović Šmalc i specijalist sudske medicine Josip Škavić - utvrdi da je zdravstveno stanje Branimira Glavaša doista tako dobro kao što ukazuje medicinska dokumentacija koja je u ponedjeljak pristigla na Županijski sud u Zagrebu, sudac Posavec nastavit će istragu.

Eventualna odluka o nastavku istrage ne znači da će se automatizmom Glavašu ponovno odrediti pritvor. Sudac Devčić kaže da oko tog pitanja nema sudske prakse
No, eventualna odluka o nastavku istrage ne znači da će se automatizmom Glavašu ponovno odrediti pritvor. Sudac Devčić kaže da oko tog pitanja nema sudske prakse, ali da bi se o pritvoru moglo ponovno odlučivati tek nakon što Državno odvjetništvo ponovno podnese takav prijedlog.

Za razliku od pritvora, o nastavku istrage sudac ne donosi posebnu odluku, nego kada se stvore uvjeti, nastavlja s postupkom koji je prekinut.

Istražni sudac Posavec istragu protiv Glavaša konačno je prekinuo 2. siječnja ove godine kada su vještaci nakon pregleda Glavaša utvrdili da je njegovo psihofizičko stanje takvo da je procesno nesposoban, a da bi odlazak u Zatvorsku bolnicu mogao dodatno pogoršati njegovo zdravstveno stanje koje je bilo teško. Izvanraspravno vijeće zagrebačkog Županijskog suda takvu odluku suca Posavca potvrdilo je 11. siječnja.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju