Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zbog dužnosti suca porotnika

Glavašev sin zatražio ispisnicu iz HDSSB-a

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Filip Glavaš, sin Branimira Glavaša zatražio je ispisnicu iz HDSSB-a, stranke koju je osnovao njegov otac.

Dok Glavaš u susjednoj državi izbjegava hrvatsko pravosuđe, njegov sin, student prava, želi obnašati dužnost suca porotnika na Općinskom sudu u Osijeku.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna RASKOL U STRANCI IZVANREDNA PRESICA VODSTVA HDSSB-a "Nemojmo se dijeliti i ulaziti u bratoubilačke ratove" Slika nije dostupna Novi video zapis Branimira Glavaša

>> Glavašev sin od jeseni je sudac porotnik

Ta je funkcija nespojiva s članstvom u političkim strankama, a to se i navodi kao razlog istupanja iz članstva. Glavaš mlađi na tu je novu dužnost imenovan je 7. srpnja, prihvaćanjem prijedloga Odbora za izbor i imenovanja, od strane osječkog Gradskog vijeća.

Neobično je da će Filip Glavaš obnašati dužnost suca porotnika i stoga što je prošle godine u svibnju zapalio zastavu HDZ-a zbog nepravomoćne presude od 10 godina zatvora njegovom ocu, a taj je čin napravio u Belišću, na stranačkom skupu HDSSB-a. 'Bez obzira na posljedice, čin paljenja zastave bih ponovio', izjavio je Filip Glavaš, a iako članak 131. Zakona o sudovima kaže kako za suca porotnika može biti imenovan punoljetni hrvatski državljanin, dostojan obnašanja dužnosti suca porotnika, Glavaš mlađi svojim primjerom to i ne dokazuje.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene