Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Na osnivačkoj skupštini Zajednice udruga Hrvatskog demokratskog sabora Slavonije i Baranje u Osijeku za predsjednika krovne udruge HDSSB-a na području pet slavonskih županija izabran je Branimir Glavaš.


Glavašu se, uz još šestoro optuženih za ratni zločin protiv civilnog stanovništva u tzv. slučajevima 'Garaža' i 'Selotejp', sudi na zagrebačkom Županijskom sudu.

Vezani članci LGBT zastava, ilustracija Sve je veći broj Amerikanaca koji se izjašnjavaju kao pripadnici LGBT+ skupine Slika nije dostupna Šeksu predana peticija za Glavaševu slobodu

U novom video-zapisu, koji je prikazan sudionicima skupštine
u sportskoj dvorani Zrinjevac, Glavaš je poručio kako će na
parlamentarnim izborima 25. studenog svoju građansku obvezu, ispuniti u, kako je rekao, 'Sanaderovoj tamnici u Zagrebu', ali da će građani ovoga područja 'toga dana moći uzeti sudbinu u svoje ruke' te kazniti nesposobnost, nepoštenje i bahatost, a nagraditi borbu za svoj zavičaj, obitelj i dom.

Izrazio je uvjerenje da će birači prepoznati ono što je HDSSB
učinio kako bi se 'pet slavonskih županija izvuklo iz siromaštva i nerazvijenosti', ustvrdivši kako je HDSSB 'unatoč mnogobrojnim pokušajima gušenja ove ideje, uspio postati najjača regionalna stranka'.

'Želje HDZ-a da će mojim hapšenjem nestati HDSSB, pokazale su se kao pucanj u prazno', rekao je. HDSSB ne zanima tko je lijevo ili desno i koje je nacije, nego bolji život u Slavoniji i Baranji što će se, kazao je, moći 'ostvariti samo ako u Hrvatskom saboru bude toliko zastupnika HDSSB-a, da se nijedna Vlada neće moći sastaviti bez njihova glasa'. 

Dodao je da je glas za HDSSB glas za njegovu slobodu, a glas za HDZ glas za njegovu robiju.

Video zapis je prikazan bez dodatnih objašnjenja je li napravljen s dopuštenjem nadležnih tijela. 

Zbog prvog videozapisa, koji je bio prikazan na HDSSB-ovoj konferenciji za novinare 11. listopada i koji je bio napravljen bez dopuštenja, Ministarstvo pravosuđa pokrenulo je istragu, a nakon dva dana je smijenjen načelnik Odjela osiguranja u zatvoru u Osijeku.

Osječko-baranjski župan Krešimir Bubalo, koji je izabran za prvog dopredsjednike Zajednice udruga HDSSB-a, kazao je kako udruga danas broji oko 25.000 članova, te kako je zatvaranje Branimira Glavaša bilo jalov posao, poručivši kako će 'oni koji zatvaraju, i sami biti zatvoreni'.