Obavijesti Pretražite Navigacija

Glavaševa obrana: Suđenje se odugovlači iz političkih razloga

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Odvjetnici Branimira Glavaša ocijenili su da se suđenje u slučajevima "garaža" i "selotejp" odugovlači zbog političkih razloga i da je sudsko vijeće neke odluke donijelo kako bi se s glavnom raspravom nastavilo tek nakon izbora.

Odvjetnik Veljko Miljević smatra da je zbog odugovlačenja postupka sudsko vijeće danas odbilo neke prijedloge obrane, kao što je izdvajanje dijela iskaza krunskog svjedoka Krunoslava Fehira.

Pročitajte i ovo Leopard 2 Glavni obrambeni igrač "U najvećoj tajnosti jedna europska država kupila je skoro 50 tenkova": Trgovac oružja otkrio detalje unosnog posla Namjerno mimolaženje - 6 Dan Hrvatske vojske Vojska slavi, državni vrh se mimoišao: Nije im prvi put

Zbog odbijenih prijedloga obrana će se žaliti Vrhovnom sudu. No, uvjeren je da su mogućnost žalbe u ovoj fazi dobili iz "drugih razloga".

"To je stvar koja se ne tiče prava, to je stvar neke juridike, a to
su izbori. Taman će Vrhovni sud o našim žalbama odlučiti negdje do izbora i onda ćemo imati mogućnost da nakon izbora uđemo u radnu fazu glavne rasprave", kazao je Miljević.

Dodao je i da se sve što se dogodilo na današnjoj raspravi, osim odluke o izdvajanju dijela dokaza, moglo napraviti i u prvom ciklusu suđenja, krajem listopada, ili u kasnijem dijelu dokaznog postupka.

Glavaševa obrana vjeruje da u iskazima krunskog svjedoka ima nezakonitosti koje se ne bi smjele naći u spisu, kao i kod iskaza dvojice svjedoka koji se zbog zaštite identiteta vode pod pseudonimima. Nezakonitim smatraju i sve dokaze prikupljene u okviru tzv. hitnih istražnih radnji.

Mislim da će o tim stvarima Vrhovni sud imati što za razmišljati, ocijenio je Miljević dodajući da žalbu moraju podnijeti u naredna tri dana.

Ponovno je ustvrdio da se Glavašu u ovom postupku neprestano krše ljudska prava te da mu u sudnici nije dozvoljeno iznošenje stavova koji nemaju veze s predmetom.

Odvjetnik Ante Madunić zabrinjavajućim je ocijenio odbijanje
saslušanja bivšeg policijskog načelnika Vladimira Fabera i dijela svjedoka koji su na sudu trebali dokazati da je na njih vršen pritisak kako bi teretili Glavaša.

"U obrani stalno tvrdimo da je Faber u Osijek poslan kao specijalac da Glavašu nađe zločin i osobe koje će ga teretiti. Da bi to postigao obilazio je ljude, nagovarao ih, prijetio im, a na kraju nama te svjedoke neće prihvatiti", rekao je Madunić.

Njegov kolega Dražen Matijević ponovio je da je postavljanjem Fehira kao krunskog svjedoka prekršen Zakon o USKOK-u jer tvrdi da takav status ne može dobiti osoba osumnjičena za ubojstvo.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene