Rekonstrukcija i nadogradnja Zračne luke Dubrovnik trebala bi biti dovršena u svibnju.


Dubrovačka zračna luka dobila je novi terminal, pa se putnici od ovog tjedna prijavljuju u takozvanu zgradu C. Radovi na rekonstrukciji i nadogradnji Zračne luke Dubrovnik time nisu dovršeni, ali je odrađen važan dio posla budući da se zgrada A prenamjenjuje u novu sortirnicu za prtljagu.

Vezani članci Vađenje automobila iz mora na Lapadskoj obali u Dubrovniku - 5 Stisnuo gas pa upao u more u Dubrovniku: Ronioci i dizalica s dubine izvukli skupocjeni Mercedes zagrebačkih oznaka Slika nije dostupna Nakon zagrebačke, novo ruho uskoro dobiva i dubrovačka zračna luka

Direktor Zračne luke Dubrovni Rok Tolić izrazio je nadu da će luka u potpunosti procvjetati u svibnju, odnosno da će sve biti spremno do srca sezone koja bi ponovo mogla biti rekordna.

Podsjetimo, stari putnički terminali iz godine u godinu su jedva podnosili sve putnike koji su slijetali u Čilipe, odnosno lani je kroz Zračnu luku Dubrovnik prošlo oko dva milijuna putnika. Svakako vrijedi dodati i da je dubrovački aerodrom prvi u Hrvatskoj dobio aviomostove.