Obavijesti Video Pretražite Navigacija
obraćanje predsjednice

''Hrvatska se toga dana vratila kući'': Pantovčak će večeras svijetliti u crveno-bijelim ''kockicama''

Obraćanje Predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović o finalu u Rusiji (Foto: Dnevnik.hr)
Obraćanje Predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović o finalu u Rusiji (Foto: Dnevnik.hr) DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija Vatreni u trenutku slavlja zbog pogotka srušili fotoreportera (Foto: AFP) - 2 Vatreni u trenutku slavlja zbog pogotka srušili fotoreportera (Foto: AFP) - 2 Foto: Afp Vatreni u trenutku slavlja zbog pogotka srušili fotoreportera (Foto: AFP) - 3 Vatreni u trenutku slavlja zbog pogotka srušili fotoreportera (Foto: AFP) - 3 Foto: Afp Vatreni u trenutku slavlja zbog pogotka srušili fotoreportera (Foto: AFP) - 1 Vatreni u trenutku slavlja zbog pogotka srušili fotoreportera (Foto: AFP) - 1 Foto: Afp Predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović slavi drugo mjesto Vatrenih na svjetskom prvenstvu (Foto: AFP) - 9 Predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović slavi drugo mjesto Vatrenih na svjetskom prvenstvu (Foto: AFP) - 9 Foto: Afp +8 Predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović slavi drugo mjesto Vatrenih na svjetskom prvenstvu (Foto: AFP) - 8 Galerija 1/13 >>
Prije točno godinu dana u Rusiji, na stadionu Lužnjiki u Moskvi Vatreni su osvojili drugo mjesto na svjetskom nogometnom prvenstvu. Predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović prisjetila se toga dana i poručila da se tada Hrvatska vratila kući.

''16. srpnja ostat će zauvijek zapisan u našim srcima. Hrvatska se toga dana vratila kući. To zajedništvo, ponos i slavu naše zemlje, pamtit ćemo dok smo živi. Neka nam to bude putokaz i za budućnost. Hvala vam, momci, na sreći koju ste nam priuštili'', poručila je predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović. Najavila je da će u spomen na taj dan njezin Ured večeras biti prigodno osvijetljen u bojama pobjednika. Od 21 do 23 sata Ured će svijetliti u crveno-bijelim kvadratićima, popularnim kockicama.

Pročitajte i ovo Vladimir Putin Jasan stav Putinova nova prijetnja: "Oni za nas postaju legitimne mete, ma gdje se nalazili" Aleksandar Bortnikov Oglasio se i Lukašenko Rusija prozvala krivce za teroristički napad u Moskvi: "Naravno da su to oni"

Predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović prije godinu dana nije mogla sakriti sreću i oduševljenje kada su naši nogometaši osvojili drugo mjesto na svjetskom prvenstvu u Rusiji. U finalu su igrali protiv reprezentacije Francuske koja ih je pobijedila, a rame uz rame s francuskim predsjednikom Emmanuelom Macronom slavila je hrvatska predsjednica. Fotografije dvoje predsjednika obišle su svijet, a Grabar-Kitarović zaradila je simpatije ljudi diljem svijeta.

Naši su Vatreni ostali u lijepom pamćenju svima koji su pratili prvenstvo, a posebno jednom čovjeku – fotoreporteru Yuriju Cortezu iz Salvadora. Slaveći gol Marija Mandžukića koji ih je plasirao u finale Svjetskog prvenstva, Vatreni su se okupili u kutu igrališta na stadionu Lužnjiki, upravo tamo gdje je Cortez fotografirao utakmicu i navijače. U izljevu emocija naši su nogometaši popadali jedan po drugome, a ispod radosne gomile Hrvata se našao fotoreporter koji nije propustio okinuti nekoliko fotografija naših Vatrenih u ekstazi. Nogometaši su mu se svi ispričali kada su vidjeli ''uljeza'' koji se našao usred njihova slavlja.

U galeriji se podsjetite legendarnih fotografija Yurija Corteza i predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović s ruskog stadiona Lužnjiki na kojem su Vatreni ispisali povijest.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene