Obavijesti Video Pretražite Navigacija
uteg uništio kabinu

Fotografije iz Zagreba pokazuju zašto ne biste smjeli biti u liftu tijekom potresa

Uteg pao na lift tijekom potresa u Zagrebu
Uteg pao na lift tijekom potresa u Zagrebu Snimio čitatelj/DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija Uteg pao na lift tijekom potresa u Zagrebu Uteg pao na lift tijekom potresa u Zagrebu Foto: Snimio čitatelj/DNEVNIK.hr Uteg pao na lift tijekom potresa u Zagrebu - 1 Uteg pao na lift tijekom potresa u Zagrebu - 1 Foto: Snimio čitatelj/DNEVNIK.hr Uteg pao na lift tijekom potresa u Zagrebu - 3 Uteg pao na lift tijekom potresa u Zagrebu - 3 Foto: Snimio čitatelj/DNEVNIK.hr Uteg pao na lift tijekom potresa u Zagrebu - 4 Uteg pao na lift tijekom potresa u Zagrebu - 4 Foto: Snimio čitatelj/DNEVNIK.hr +1 Uteg pao na lift tijekom potresa u Zagrebu - 6 Galerija 1/6 >>
Fotografije snimljene nakon potresa u zagrebačkom naselju Prečko pokazuju zašto u potresu i nakon njega ne biste smjeli ići u dizala.

Uteg dizala pao je na kabinu i uništio je tijekom razornog potresa od 6,3 po Richteru koji je u utorak pogodio Hrvatsku.

Pročitajte i ovo Ilustracija Nema službene potvrde Novo podrhtavanje tla uznemirilo Zagrepčane, stigle stotine komentara: "Čulo se, a i protreslo" Potres Utješio građane Stručnjak o novim potresima koji su uznemirili Zagrepčane: "Evo zašto su ih tako jako osjetili"

Čitatelj iz zagrebačkog kvarta Prečko koji nam je poslao fotografije kaže da je zgrada stara 10 godina i da se liftovi redovito održavaju svaki mjesec, no razornoj silini prirode redovni servis ništa ne znači.

Sreća je što u liftu nije bilo nikoga u trenutku potresa. Dizalo je trenutačno izvan funkcije i čeka pregled stručnjaka, a čitatelj ističe da je to bila i jedina šteta na zgradi.

Stručnjaci savjetuju da u trenutku potresa i neposredno nakon njega nipošto ne koristite dizala, a ovo je zorni prikaz zašto.

Detaljnije savjete što činiti u trenutku potresa čitajte ovdje.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene