Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Provjerite obilazne pravce

FOTO Pogledajte kako napreduju radovi na jednom od najprometnijih mostova u Zagrebu

Radovi na Jadranskom mostu u Zagrebu - 9
Radovi na Jadranskom mostu u Zagrebu - 9 Davor Pongracic/Cropix
Aktualno Galerija Radovi na Jadranskom mostu u Zagrebu - 9 Radovi na Jadranskom mostu u Zagrebu - 9 Foto: Davor Pongracic/Cropix Radovi na Jadranskom mostu u Zagrebu - 15 Radovi na Jadranskom mostu u Zagrebu - 15 Foto: Davor Pongracic/Cropix Radovi na Jadranskom mostu u Zagrebu - 14 Radovi na Jadranskom mostu u Zagrebu - 14 Foto: Davor Pongracic/Cropix Radovi na Jadranskom mostu u Zagrebu - 13 Radovi na Jadranskom mostu u Zagrebu - 13 Foto: Davor Pongracic/Cropix +7 Radovi na Jadranskom mostu u Zagrebu - 12 Galerija 1/12 >>
Radovi na Jadranskom mostu nastavljeni su u subotu, a danas je prvi radni dan kada su vozači vozili po privremenoj regulaciji prometa zbog nastavka radova.

Gust promet stvarao se na Jadranskom mostu i na njegovim prilazima nakon što su nastavljeni radovi na sanaciji mosta.

Podsjetimo, radovi na mostu nastavljeni su 14. siječnja, a promet se odvija prema privremeno postavljenoj regulaciji zbog izvođenja radova sanacije prijelaznih naprava i izvanrednog održavanja južnog prilaznog vijadukta mosta, ranije je priopćeno iz Grada Zagreba. 

Za promet je zatvoren zapadni kolnik, a promet se odvija dvosmjerno po saniranom istočnom kolniku, u oba smjera preko ukupno četiri privremeno uspostavljene prometne trake.

Radi se o istoj privremenoj regulaciji kakva je prethodno bila za vrijeme izvođenja radova na sanaciji istočnog vijadukta.

Grad poručuje da se ta regulacija pokazala protočnom te očekuju istu protočnost i prilikom izvođenja radova obnove i ojačanja zapadnog vijadukta.

Za vrijeme radova pješaci i biciklisti preusmjereni su preko starog Savskog mosta. Prometovanje teretnim vozilima preko mosta nije  moguće, uz izuzeće vozila javnog gradskog prijevoza.

Kako bi se izbjegla dodatna zagušenja, predlaže se obilazni pravac: Avenija Dubrovnik – Most Slobode odnosno Most Mladosti.

Podsjetimo, na istočnom vijaduktu izvedeni su radovi obnove gornjeg ustroja i opreme prilaznog vijadukta i upornjačke prostorije, obnova odvodnje mosta te obnova podgleda rasponske konstrukcije i donjeg ustroja.

Riječ je o radovima ukupne vrijednosti 4.650.000,00 €, od čega se 1.450.000,00 € planira sufinancirati sredstvima iz Fonda solidarnosti Europske unije.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene