HGSS u akciji
HGSS u akciji Foto: HGSS

Ispostava Vis HGSS Stanice Split imala je noćnu akciju na Biševu u noći s ponedjeljka na utorak.


Oko ponoći Ispostava Vis HGSS Stanice Split HGSS dobila je dojavu koja je stigla preko Centra 112 kako je u uvali Potok na Biševu, gdje nema signala, unesrećena osoba koja je pala.

Vezani članci Zvonimir Miler - 2 Pripadnik HGSS-a za Dnevnik Nove TV otkrio detalje potrage za pilotima iz srušenog MiG-a: "Sreća da je sve kratko trajalo" Mateja Fras Venus Oni su prvi došli na mjesto nesreće, zapovjednica otkriva: "Avion je bio u plamenu"

HGSS u akciji HGSS u akciji (Foto: HGSS Split)

Muškarac je zadobio opasne posjekotine na glavi, žalio se na bolove u kuku i zdjelici pa se sumnjalo na lom istih. Na intervenciju je izašlo osam članova ispostave, odnosno četiri člana stanice i četiri suradnika.

HGSS u akciji HGSS u akciji (Foto: HGSS Split)

Kako se unesrećeni nalazio 30 metara iznad obalne crte s koje je pao, postavljeno je sidrište na 10-metarskoj litici kako bi ga se spustilo do morske linije u nosilima, odnosno do broda.

Akcija je uspješno obavljena, a unesrećeni je prevezen u Komižu odakle je hitnim helikopterskim letom prevezen u splitsku bolnicu. Akcija je završila u 2:15.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju