Obavijesti Video Pretražite Navigacija
lastovski arhipelag

Noćna drama HGSS-a: Spašena obitelj turista na jednom od najudaljenijih otočića

Lastovo - 1
Lastovo - 1 Foto: DNEVNIK.hr
Iz HGSS-a Orebić sinoć su se zaputili na otok Sušac nakon dojave da je četvero stranih državljana nestalo na tom otočiću u Lastovskom arhipelagu.

Pronađeni su turisti koji su se sinoć izgubili na otoku Sušcu, doznajemo jutros od HGSS-a Orebić

Riječ je o stranoj obitelji koja je bila smještena u svjetioniku na otoku te su se tijekom poslijepodneva u utorak uputili na penjanje na vrh otoka.

Pročitajte i ovo HGSS akcija spašavanja izdali upozorenje HGSS u akciji: Na brdu iznad Omiša spašavali oca i dvoje djece, na izlet krenuli bez vode, hrane, rasvjete...

Pročitajte i ovo Mario Golem i Siniša Atlija IZVANREDNO STANJE Japankom na liticu - zabluda ili mit? HGSS ima što reći na tu temu, a nekima se možda neće svidjeti

Policiju je alarmirao svjetioničar oko 21:40, zabrinut jer se turisti još nisu vratili, a nisu se ni javljali na telefone.

Istovremeno dolazi poziv s obližnje jahte koja javlja da vidi ljude na otoku koji traže pomoć, ali im oni zbog vrlo nepristupačne obale nisu u mogućnosti pružiti pomoć.

Angažiran je policijski brod, koji zajedno s devet pripadnika HGSS-a Orebić kreće u spašavanje, zajedno sa svjetioničarom.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna HITRA AKCIJA Havarija na Maratonu lađa: Sudarila se dva broda, gliser potonuo, HGSS spasio zarobljenog putnika

Pročitajte i ovo Maloljetnici na SUP-u BRZOPLETI I NEODGOVORNI Evo ih opet: Maloljetnike na SUP-u valovi i vjetar izbacili na obalu Brača, spasio ih HGSS

Riječ je o području s gotovo nikakvim telefonskim signalom, što je još više otežalo spašavanje i komunikaciju među spasiocima.

Svjetioničar je oko 23 sata uspio locirati unesrećene na južnim padinama Sušca, na vrlo neprohodnom terenu. Srećom, nitko nije bio ozlijeđen, ali su bili umorni, dezorijentirani i dehidrirani te im je pružena pomoć i oko ponoći su vraćeni u apartman.

Obitelj je sretno spašena i nisu ozlijeđeni te nije bilo potrebe za medicinskom pomoći, doznajemo od HGSS-a.

Cijela akcija završila je oko 2:30 ujutro.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene