Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Grozni prizori usred sezone

FOTO Čitatelja: Pored otoka Ugljana pronađeno ilegalno groblje ovaca

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na otočiću Karantuniću pored otoka Ugljana pronađeni su kostur i leš ovce te jedna živa, ali vrlo slaba ovca. Životinje su pronašli lokalni stanovnici, a naša čitateljica, koja je i sama vidjela sve navedeno, poslala nam je fotografije.

Otočić Karantunić, koji se nalazi pored mosta koji spaja otoke Ugljan i Pašman, netko čini se, koristi kao groblje za ovce, a lokalno stanovništvo otkrilo je, osim leševa i kostura ovaca, da netko tamo ostavlja i žive ovce. Nemile prizore fotoaparatom je zabilježila i jedna naša čitateljica.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Vuna ne mora više biti zagađivač okoliša VIDEO Odlična ideja za zaradu na vuni! Ali... Slika nije dostupna Urođena 'mana' Tko tu koga čuva?! Ovčar ima fobiju od ovaca...

>> Drama na moru: Poljski turist vikao i zviždao s otočića, spasio ga HGSS

'Na obali sa zapadne strane ispod svjetionika leži bolesna ovca, toliko slaba da ne može ustati. Na vrhu otoka pored svjetionika nalazi se strvina ovce. Na sjeveroistočnoj obali otoka nalazi se kostur ovce. I strvina i umiruća ovca imaju markicu na uhu (podaci poznati redakciji), pa pretpostavljam da se može utvrditi kome pripadaju', kaže naša čitateljica.

Kako na otoku nema vode, naša čitateljica pretpostavlja kako vlasnik ovaca otok koristi kako bi ih se riješio.

'Prije dva dana prolazeći čamcem pored otočića vidjela sam ovcu kako leži na obali, bilo mi je neobično tamo je vidjeti, jer se radi o malom otoku bez vode, no pretpostavili smo da joj vlasnik donosi vodu. Danas smo ponovno prolazili i šokirali se vidjevši da ovca leži na istom mjestu u istom položaju, izgledala je kao da je uginula, kada smo se približili vidjeli smo da diše, no zapela je u rupi između kamena. Izvadili smo je iz rupe i dali joj vode, no još uvijek je previše slaba da stoji', ispričala je naša čitateljica.

'Strašno je na takav način mučiti životinje, ako su bolesne treba ih liječiti ili eutanizirati, no ovako ih ostaviti da umiru u mukama, stvarno je neljudski. Da ne spominjem da se radi o otočiću pored Ždreškog mosta koji povezuje Ugljan i Pašman te jednom od najfrekventnijih prolaza brodova na koji često navraćaju turisti na kupanje radi prekrasne obale. Usred sezone tamo se raspadaju bolesne ovce, što je potencijalno poprilično opasno za ljude', upozorava naša čitateljica.

O svemu je, kaže obavijestila više institucija u nadi da će vlasnik biti nađen i kažnjen.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene