Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Preplivao pa zaglavio

Drama na moru: Poljski turist vikao i zviždao s otočića, spasio ga HGSS

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Jutros oko 5 sati završila je akcija spašavanja poljskog turista sa otoka Sv. Marka kod otoka Krka. Nekoliko sati ranije članovi HGSS-a tragali su za nestalom ženom na području Meje.

HGSS Rijeka jutros oko 2 sata zaprimila je dojavu od Nacionalne središnjice za traganje i spašavanje na moru za pomoć u potrazi i spašavanju 55-godišnjeg Poljaka sa otočića Sv. Marko, preko kojeg prelazi Krčki most.

Pročitajte i ovo Stravičan napad u Kaštelima nove snimke napadača Susjeda opisala kako je izgledao napad u Kaštelima, mještani u šoku: "Čula sam pucanj, mislila sam da su petarde", "Terorizirao je ljude" Branimir Jukić užas u Kaštel Štafiliću HGSS-ovci održali presicu o stravičnom napadu: "Sad je najbitnije da Kruni bude dobro"

Turist je ranije tog dana preplivao do otočića, međutim uslijed bure i jakih morskih struja nije se mogao vratiti na kopno, već je vikom i zviždanjem pokušao dozvati pomoć, izvijestio je HGSS.

>> Treking završio tragično: Odustao od utrke i krenuo natrag, pronašli ga mrtvog

Nakon dojave, na teren su se uputili gorski spašavatelji i pronašli su muškarca, koji je potom u suradnji s riječkom Lučkom kapetanijom i Pomorskom policijom, brodom prebačen na sigurno, a akcija spašavanja završila je oko 5 sati ujutro.

HGSS je i prije te akcije imao pune ruke posla. Sinoć oko 20 sati s terena su povučeni gorski spašavatelji i potražni psi iz stanica Rijeka, Gospić i Karlovac koji su od nedjelje navečer tragali za nestalom 84-godišnjom mještankom Meje, u blizini Hreljina. Kako potraga nije dala rezultata, ona će se nastaviti dalje smanjenim intenzitetom, odnosno prikupljati će se informacije te će se po potrebi ponovo izaći na teren.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene