Nakon ledenih skulptura iz Senja more i bura 'poigrali' su se i na Krku.


'Jučer cijeli dan i sinoć orkanska bura je poharala Bašku, te pritom učinila znatnu materijalnu štetu, od potopljenih barki do razbijenih krovova, prozora, tendi, prometnih znakova. Privatna meteo stanica u Baški zabilježila je jučer udar od 101 čvor (187km/h) što za Bašku baš i nije uobičajeno. Budući da temperatura već sedam dana nije prelazila ništicu veliki dio obale se pretvorio u fascinantan ledeni okov', rekao je čitatelj Miro Svetec za portal otok-krk.org.

Vezani članci Velika hladnoća u SAD-u (Foto: AFP) Ekstremna hladnoća u Americi ubila najmanje 12 ljudi: Brutalni vjetrovi, snijeg i led okovali zemlju Polarna zima zahvatila je sjeverne države SAD-a (Foto: APTN) - 3 Panika s druge strane Atlantika, redaju se ozbiljna upozorenja: "Postoji hladnoća, a postoji i HLADNOĆA"

>> Sol zabijelila Senj i Pag

>> Hladnoća za dobro jutro: U Crnom Lugu i Gospiću -23, u Otočcu -20

Inače, Hrvatska se jutros probudila na temperaturama daleko u minusu. Najhladnije je bilo u Crnom Lugu (NP Risnjak) i Gospiću gdje su u 7 sati ujutro izmjerena -23 stupnja. -20 bilo je u Otočcu, -19 u Bednji o Sinju. U Krku, odakle su stigle fotografije ledenih skulptura, jutros je bilo -5.