Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ostatak dana topliji

Hladnoća za dobro jutro: U Crnom Lugu i Gospiću -23, u Otočcu -20

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Hrvatska se jutros probudila na temperaturama daleko u minusu.

Najhladnije je bilo u Crnom Lugu (NP Risnjak) i Gospiću gdje su u 7 sati ujutro izmjerena -23 stupnja. -20 bilo je u Otočcu, -19 u Bednji o Sinju. U Karlovcu je jutros izmjereno -18 stupnjeva, dok su Varaždin i Čakovec bili na -17 stupnjeva, a Slunj na -16.

Pročitajte i ovo Ilustracija Oprez! Upaljen žuti meteoalarm za velik dio Hrvatske: Mogući su odroni Davorka Muškardin i Valentina Baus ledeni val Niske temperature problematične su za dvije skupine, dobro pripazite na znakove pothlađenosti: "U tom slučaju već treba reagirati"

Zagrebački Maksimir jutros se spustio na -15 stupnjeva, dok su u Splitu izmjerena -2 stupnja. Osijek je u 7 sati bio na -13, Rijeka na -3, dok je Dubrovnik  prema podacima DHMZ-a bio na 0 stupnjeva. Temperatura iznad nule izmjerena je samo u Karlobagu, na Komiži i Malom Lošinju, Makarskoj, dok je Palagruža s najvišom temperaturom u zemlji bila na umjerena četiri stupnja.

Ostatak dana ugodniji i topliji

Nakon dva dana novog snijega danas bi trebalo biti nešto mirnije i toplije. Tlak zraka bit će malo povišen, više to nije ona snažna sibirska anticiklona nego ova s Atlantika koja će nam donijeti stabilno, no ne više i onako hladno vrijeme kao što je to do sad bilo. Nakon vrlo hladnog prvog dijela dana ostatak dana će biti ugodniji, a puhat će umjerena do jaka bura i sjeverozapadnjak.

I poslijepodne će također biti djelomice ili pretežno sunčano, prema istoku uz promjenjivu naoblaku. Vjetar slab, a temperatura nula ili samo koji stupanj ispod ništice. U srijedu će već biti i u plusu. U gorju nas očekuje djelomice, a na Jadranu i pretežno sunčano. Puhat će umjerena i jaka bura, a tijekom dana će se mjeriti između 3 i 6 stupnjeva. U gorskoj Hrvatskoj, od -5 do -2.

U srijedu opet malo snijega, ali ne u prošlotjednoj količini

Većinom sunčano vrijeme očekuje i Dalmaciju. Puhat će bura i sjeverozapadnjak, a najviša dnevna temperatura bit će između 7 i 10 stupnjeva. Idućih dana bit će djelomice sunčano. Potkraj srijede te u noći na četvrtak prolazno će se naoblačiti pa ponegdje još može pasti i malo snijega. No, ništa slično ovom proteklom vikendu. Bit će ukupno čak i malo toplije, noć i jutro ostaju daleko ispod nule, ali zato danju temperatura raste i do 5 stupnjeva.

Na moru će sredinom tjedna biti djelomice ili pretežno sunačno. Sa srijede na četvrtak može pasti malo kiše, rijetko i koja pahulja snijega.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene