Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Iduća dva tjedna

Evo gdje će političari provesti godišnji!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Iduća dva tjedna Vlada je na godišnjem odmoru.

Premijer će se prvi put odmarati u državnoj rezidenciji na Hvaru, ministri uglavnom na destinacijama koje su posjećivali i prethodnih godina. No, neki i ostaju raditi. Obveze koje imaju, uvjeravaju nas, neće zbog godišnjeg biti u zaostatku.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković, Zoran Milanović - 3 na Plesu Novinari pitali Jandrokovića je li tampon zona, a ubacio se Milanović: "On je prefit" Andrej Plenković, Zoran Milanović - 2 Na svečanom dočeku Rafalea FOTO/VIDEO "Nisam ga vidio": Pogledajte kako je izgledao prvi susret Plenkovića i Milanovića nakon izbora

Knin i Sinj premijerove su posljednje obveze prije godišnjeg odmora. Prvi put - državna rezidencija na Hvaru će iduća dva tjedna biti njegova destinacija gdje će se odmarati s obitelji. Ministri su također spremni za odmor. 'Vjerojatno Brač, standardno', otkrio je Rajko Ostojić.

Bračko sunce, kamen i sol najpopularniji je ministarski otok. Ljetni je izbor i za Arsena Bauka, Rajka Ostojića i Orsata Miljanića. Mirando Mrsić vjerojatno će obići makarsku rivijeru, a potom na Mljet, Milanka Opačić će do Dubrovnika dok će Radimir Čačić jedriti jugom Hrvatske. 'Sedam dana ću se, nadam se, po nekim valama gdje nema baš nikoga smucati, možda ni signala, ako Bog da', rekao je Čačić. Nekima će i na godišnjem biti radno.

>> Milanović: Poslat ću sve ministre na godišnji!

'Danas imam Oluju, sutra poljskog ministra unutarnjih poslova, prekosutra bavarskog ministra unutarnjih poslova', rekao je Ranko Ostojić. 'Završit ćemo posao, a to je natječaj za fiksne telefone koji nismo napravili od 1999. godine', rekao je ministar Ante Kotromanović. Nakon godišnjih čekaju ih započete obveze - privlačenje inevstitora, naplata poreznih dugova, dovršetak priče o kolektivnim ugovorima, usklađivanje plaća u državnim i javnim službama. I sve drugo što bi nas trebalo izvući iz krize.

'Ne može se raditi cijelu godinu bez odmora, ali situacija u zemlji je takva da doista moraju paziti koliko, kada i tko', izjavio je šef HDZ-a Tomislav Karamarko. 'Nadam se da će poslije toga bolje zapeti i imati jače rezultate', poručila je Jadranka Kosor.

No, oporba im neće puhati za vratom jer će se i sami nekoliko idućih dana hladiti u moru. Premijerove dužnosti na Markovu trgu preuzima Neven Mimica. I Slavko Linić ostaje u uredu. Državne financije ipak treba imati na oku.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene