Obavijesti Video Pretražite Navigacija
objavili odluku

Etičko povjerenstvo DORH-a: "Dražen Jelenić ima 15 dana dostavi istupnicu iz udruge masona"

Nakon devet mjeseci poznata je odluka Etičkog povjerenstva Državnog odvjetništva Republike Hrvatske vezano za članstvo bivšeg glavnog državnog odvjetnika Dražena Jelenića u masonima.

Smatraju kako je članstvo u toj udruzi u suprotnosti s načelom nepristranosti, dostojanstva i lojalnosti Etičkog kodeksa državnih odvjetnika i zamjenika državnih odvjetnika.

Pročitajte i ovo Dražen Jelenić Nakon suspenzije Mason u DORH-u: Dražen Jelenić vratio se na posao Velika blamaža DORH-a - 1 Analiza Hrvoja Krešića Težak dan za DORH: Dvije odluke dodatno bacile sjenu na rad Državnog odvjetništva

Konačnu odluku ostaje li Jelenić zamjenik donijet će trenutačna glavna državna odvjetnica, no za početak Jelenić ima rok od 15 dana da dostavi istupnicu iz udruge čiji je bio član.

"Etičko povjerenstvo je 16. studenog 2020. jednoglasno donijelo mišljenje da je članstvo u navedenoj udruzi u suprotnosti s načelom nepristranosti, dostojanstva i lojalnosti Etičkog kodeksa državnih odvjetnika i zamjenika državnih odvjetnika i nespojivo je s obnašanjem dužnosti državnog odvjetnika ili zamjenika državnog odvjetnika", odluka je DORH-a.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene