Nakon devet mjeseci poznata je odluka Etičkog povjerenstva Državnog odvjetništva Republike Hrvatske vezano za članstvo bivšeg glavnog državnog odvjetnika Dražena Jelenića u masonima.


Smatraju kako je članstvo u toj udruzi u suprotnosti s načelom nepristranosti, dostojanstva i lojalnosti Etičkog kodeksa državnih odvjetnika i zamjenika državnih odvjetnika.

Vezani članci Andrija Jarak Dražen Jelenić nakon ostavke ostaje u DORH-u: "Bit će zamjenik glavnog državnog odvjetnika sa svim ovlastima" Premijer Andrej Plenković na sjednici Vlade Vlada pokrenula razrješenje Dražena Jelenića: ''Nije radio nezakonito, ali je povjerenje bilo narušeno''

Konačnu odluku ostaje li Jelenić zamjenik donijet će trenutačna glavna državna odvjetnica, no za početak Jelenić ima rok od 15 dana da dostavi istupnicu iz udruge čiji je bio član.

"Etičko povjerenstvo je 16. studenog 2020. jednoglasno donijelo mišljenje da je članstvo u navedenoj udruzi u suprotnosti s načelom nepristranosti, dostojanstva i lojalnosti Etičkog kodeksa državnih odvjetnika i zamjenika državnih odvjetnika i nespojivo je s obnašanjem dužnosti državnog odvjetnika ili zamjenika državnog odvjetnika", odluka je DORH-a.