Obavijesti Video Pretražite Navigacija
"Dragi Nino..."

Emotivan oproštaj kolega od mladog liječnika, ovo pokazuje kakav je bio čovjek: "Dugo smo pretraživali kontejnere i radovali se svakoj fotografiji"

Ninoslav Rudman
Ninoslav Rudman Foto: MdM
Preminuo je Ninoslav Rudman, liječnik koji je svojedobno radio i za MdM u Prihvatilištu za tražitelje međunarodne zaštite u Zagrebu, čiji su se djelatnici oprostili od mladog kolege emotivnom objavom.

Ninoslav Rudman (34), mladi anesteziolog koji je radio u KB-u Sveti Duh, preminuo je u subotu 18. svibnja, a danas je održan njegov ispraćaj na zagrebačkom Krematoriju.

Od mladog liječnika oprostila se bolnica u kojoj je radio, ali i djelatnici hrvatskog MdM-a (Médecins du Monde - Liječnici svijeta), nevladine organizacije za koju je Rudman radio u Prihvatilištu za tražitelje međunarodne zaštite pune dvije godine. 

Na Facebooku te organizacije emotivnom objavom oprostili su se od svog kolege i prisjetili se nekih detalja koji pokazuju svu njegovu veličinu. Njihov dirljivi oproštaj prenosimo u cijelosti. 

"U subotu nas je napustio naš dragi kolega Ninoslav Rudman. Doktor Nino, kako su ga zvali njegovi pacijenti, radio je za MdM u Prihvatilištu za tražitelje međunarodne zaštite u Zagrebu pune dvije godine u periodu uspostavljanja naše misije u Hrvatskoj, a njegov rad i rad njegove drage sestre Senke, a kasnije i Ivane, postavio je čvrst temelj za rad našeg medicinskog tima.

Nino je dočekivao svoje pacijente s neumornim osmijehom, strpljenjem, posvećenošću, profesionalnošću, ljudskošću i suosjećanjem. S ponosom i zahvalnošću što smo poznavali Ninu i imali priliku surađivati s njim, prisjećamo se jedne skice iz našeg zajedničkog rada koju želimo podijeliti s vama:

Jednog dana u Prihvatilištu su greškom bačene osobne stvari Ninine pacijentice koja je tada bila na bolničkom liječenju. Kada je Nino čuo da su među bačenim sitnicama i stare fotografije i pisma koja su dokumentirala cijeli njezin život i koja nam je često pokazivala živo se prisjećajući anegdota, dragih prijatelja i veselih trenutaka iz prošlosti, navukao je na ruke zaštitne rukavice i masku i bez oklijevanja se uputio prema kontejnerima za smeće.

Dugo smo pretraživali prepune kontejnere ispred Prihvatilišta i radovali se svakoj odbačenoj fotografiji i pismu koje smo uspjeli pronaći i sačuvati do njezina otpusta iz bolnice.

Ovo je jedna sićušna priča izvučena iz mozaika svih priča njegova života, ali nama, kada se prisjećamo našeg Nine, govori više od tisuću kićenih riječi o njegovu velikom srcu.

Dragi Nino, hvala Ti što si nam uljepšao prve godine rada svojim entuzijazmom, humorom i toplinom i hvala Ti što si nas obogatio svojim znanjem. Hvala Ti i u ime Tvojih pacijenata na svakoj pomoći i utjesi koju si im pružio u teškim trenutcima njihova života.

Hvala Ti, Nino, na svemu! Nikada Te nećemo zaboraviti."

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene