Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sumnja na malverzacije

UHIĆEN ZVONIMIR ŠOSTAR Na poslovima deratizacije Grad Zagreb oštećen za 35 mil. kuna?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zvonimir Šostar uhićen je zbog sumnje u zlouporabu položaja i ovlasti.

Rano jutros oko 6 sati uhićen je Zvonimir Šostar, bivši pročelnik Ureda za zdravstvo grada Zagreba i aktualni čelnik Zavoda Andrija Štampar, inače bliski suradnik gradonačelnika Milana Bandića.

Pročitajte i ovo Ilustracija U Španjolskoj Uhićen Crnogorac s Interpolove tjeralice: Pogledajte kakav je show napravio prije nego što je pao policiji u ruke Darinko Dumbović Uhićen i njegov sin Bivšem gradonačelniku Petrinje prijeti i do pet godina zatvora, u srijedu odluka o istražnom zatvoru

Zagrebački gadonačelnik danas je u Saboru komentirao uhićenje svojeg kolege.

'Znate moj stav. U ovoj državi svatko treba raditi svoj posao i odgovarati za svoj posao. To se odnosi na sve moje kolega pa i na kolegu Šostara', kazao je Bandić.

Na pitanje misli li da je Šostar kriv, odgovorio je: 'Budućnost će pokazat sve.'

Navodne nezakonitosti zbog kojih je u srijedu ujutro Šostar uhićen otkrio je tzv. porezni Uskok. Djelatnici PNUSKOK-a lišili su slobode Šostara zbog sumnje u zlouporabu položaja i ovlasti.

Sve najnovije informacije oko uhićenja Zvonimira Šostara pratite i u informativnim emisijama Nove TV. U tijeku su pretresi njegova ureda, doma i vikendice.

Osim Šostara uhićeno je još nekoliko osumnjičenih, a prema neslužbenim informacijama, među njima su još jedna liječnica iz gradskog Ureda za zdravstvo te osobe iz trgovačkih društava s kojima su dogovarali poslove. Šostar se, neslužbeno doznajemo, sumnjiči za kaznene radnje u vrijeme kada je obavljao dužnost gradskog pročelnika. Iz izvora bliskih osumnjičeniku doznajemo kako su se pod povećalom PNUSKOK-a našli poslovi deratizacije koju je za grad obavljala privatna tvrtka. Istražitelji su još prije godinu dana istraživali tu tvrtku.

U uredu ravnatelja zavoda dr. Andrija Štampar tajnica je kazala da o uhićenju ne znaju ništa, osim što su tijekom jutra primili više novinarkih poziva.

Šostar je javnosti najpoznatiji po manjem skandalu. Naime, 2007. godine, u javnosti su se pojavile fotografije s njegova rođendana otprije tri godine na kojima mu je striptizeta plesala u krilu. Šostar je tada rekao kako striptizetu nije ni naručio ni platio, a da se u danom trenutku nije snašao te da mu je zbog svega najviše žao njegove obitelji.

Šteta 35 milijuna kuna?

Prema neslužbenim informacijama, šteta za koju se sumnjiče Šostar i ostali osumnjičenici veća je od 35 milijuna kuna. Navodno se radi o nedjelima kojima je oštećen Grad Zagreb počinjenima od 2006. do 2009. kada je Šostar bio pročelnik zagrebačkog Ureda za zdravstvo.

U Ravnateljstvu policije i u Uskoku, po čijem se nalogu provode akcije policijskog ureda za suzbijanje korupcije i organiziranog kirminala, nisu željeli ništa službeno potvrditi. (N.C./Hina)

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene