Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Lov na prekršaje

Na terenu s jedinicom kojoj malo tko može pobjeći: Ekipa Dnevnika Nove TV provela je noć s Kobrama

Aktualno Galerija Na terenu s Kobrama - 4 Na terenu s Kobrama - 4 Foto: DNEVNIK.hr Marijan, prometna policija Kobra Marijan, prometna policija Kobra Foto: DNEVNIK.hr Na terenu s Kobrama - 1 Na terenu s Kobrama - 1 Foto: DNEVNIK.hr Na terenu s Kobrama - 2 Na terenu s Kobrama - 2 Foto: DNEVNIK.hr +12 Na terenu s Kobrama - 3 Galerija 1/17 >>
Na hrvatske prometnice u kontrole svakodnevno izlaze Kobre – posebna elitna jedinica MUP-a. Njima malo tko može pobjeći, a idu u lov za onima koji krše propise na autocestama jure i do 260 kilometara na sat. S njima je u akciji bio i reporter Dnevnika Nove TV Domagoj Mikić.

Matejeva i Marijanova smjena počela je lovom na vozača koji je autocestom vozio brzinom od 166 km/h. No brzina nije jedina stvar koju kontroliraju pa su vozaču pregledali i vozilo, ali nisu našli ništa sporno.

"Najveća brzinu koju sam izmjerio bila je 260 km/h. Kad razmislim, iznenade me sve izlike koje sam čuo: od raznoraznih smrti, rastava, sastanaka", ispričao je Marijan.

Pročitajte i ovo Ilustracija odlučili likvidirati tvrtku Bankrotirao vlasnik trgovačkog lanca koji Hrvati obožavaju: Otkriveno što bi trebalo biti s poslovanjem

No Kobrama – pripadnicima posebne elitne jedinice MUP-a – u fokusu nisu samo automobili. Zaustavljaju i autobuse, a najčešći krimeni što se njih tiče odnose se na muljanje s tahografom.

U smjeni u kojoj je s njima bio i reporter Dnevnika Nove TV Domagoj Mikić zaustavili su i sumnjivi kamion, a vozača su prvo testirali na alkohol.

"Veći je broj onih pod utjecajem droge nego alkoholiziranih", istaknuo je Matej.

Pročitajte i ovo Ilustracija Pola milijuna bolesnih Nagli porast oboljelih od misterioznog sindroma: Kombinacija s jednom vrstom namirnica može biti smrtonosna

Nakon testa, na redu je bila analiza tahografa. Crvena lampica signalizira da s radnim vremenom vozača nije sve najbolje.

"Za dva sata je skratio. Trebao je odmarati 11 sati, a on je odmarao devet i to je kažnjivo", objasnio je Marijan. Kriva računica ovog puta će ga koštati 320 eura, a dok ne plati kaznu, ostaje bez dokumenata.

Zapovjednik o radu Kobri

Mikić je o radu Kobri razgovarao i s njihovim zapovjednikom Josipom Medvedom, kojega je upitao o vozačima kamiona koji koriste droge.

"Nažalost, nadzorom se potvrdilo da kod vozača kamiona često utvrdimo prisutnost droga i lijekova koje koriste da bi duže mogli voziti bez spavanja i na taj način sebe dovode u opasnost", rekao je.

Pročitajte i ovo Sofija Preljvukić, reporterka Nove TV Reporterka Dnevnika Nove TV Poginuli muškarac nije ni trebao ići raditi: "Nije se smjelo dogoditi da su ušli u prostor koji nije bio dobro osiguran"

Medved se osvrnuo i na najčešće prekršaje prilikom kontrole autobusa.

"Autobuse nadziremo tijekom cijele godine, a nadzor je pojačan tijekom turističke sezone. Svjedočimo da vozači ne poštuju odredbe zakona o radnim vremenima, ne koriste propisane odmore. Voze do iznemoglosti i ugrožavaju sebe i putnike", objasnio je.

Pročitajte i ovo Ilustracija Problemi u Vrgorcu Pod naletom kamiona eksplodirala glavna vodovodna cijev: Cijeli grad neko vrijeme bio bez pitke vode

Također je napomenuo da su kazne za prekršitelje dovoljno visoke.

"Kazne su dosta velike i kreću se u tisućama eura. One su dovoljne i stvar je samo u tome da ih mi uhvatimo. Naši dečki rade svakodnevno, osposobljeni su za to i stati ćemo to na kraj", zaključio je prvi čovjek Kobri.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene