Obavijesti Video Pretražite Navigacija
IZLETIO S CESTE

Prizori s mjesta stravične nesreće - Autobus sletio s autoceste, poginulo deset osoba, deseci ozlijeđenih: "Mrtvi leže po tlu, prizor je užasan"

Aktualno Galerija Stravični prizori s mjesta nesreće kod Slavonskog Broda Stravični prizori s mjesta nesreće kod Slavonskog Broda Foto: DNEVNIK.hr Izvlači se autobus koji je sletio s autoceste kod Slavonskog Broda Izvlači se autobus koji je sletio s autoceste kod Slavonskog Broda Foto: DNEVNIK.hr Izvlači se autobus koji je sletio s autoceste kod Slavonskog Broda Izvlači se autobus koji je sletio s autoceste kod Slavonskog Broda Foto: DNEVNIK.hr Stravični prizori s mjesta nesreće kod Slavonskog Broda - 2 Stravični prizori s mjesta nesreće kod Slavonskog Broda - 2 Foto: DNEVNIK.hr +3 Stravični prizori s mjesta nesreće kod Slavonskog Broda - 1 Galerija 1/8 >>
U nedjelju ujutro na autocesti kod Slavonskog Broda u smjeru Lipovca s ceste je sletio kosovski autobus. U nesreći je poginulo deset osoba, 44 je ozlijeđeno.

Tijekom obavljanja očevida, policija je utvrdila da se radi o autobusu kosovskih nacionalnih i registracijskih oznaka koji je s ceste sletio kod Slavonskog Broda u nedjelju rano ujutro. 

Pročitajte i ovo Klevisa Ymeri Privedena je Ovo je Albanka koja je terencem usmrtila brata (21) i sestru (19) na magistrali: Voli luksuzan život, na društvenim mrežama ima tisuće pratitelja Ilustracija Očevid u tijeku Automobil sletio kod Požege: Jedna osoba prevezena u bolnicu

U prometnoj nesreći, prema trenutno dostupnim informacijama, poginulo je 10 osoba, dok su 44 osobe prevezene na pružanje liječničke pomoći u bolnicu u Slavonskom Brodu. Prva vijest iz policije govorila je o troje poginulih i desecima ozlijeđenih.

Reporterka Dnevnika Nove TV Matea Drmić nalazi se na mjestu nesreće  koje je posjetio i Damir Trut, pomoćnik ministra policije Davora Božinovića. Trut je kazao da je od 44 osoba koje su zatražile liječničku pomoć, njih osam teže ozlijeđeno, te da je u autobusu bilo i djece.

Mjesto nesreće obišao je i ministar zdravstva Vili Beroš. Kako je rekao, u autobusu je u trenutku nesreće bilo 15 maloljetnika, a jedna je djevojčica teže stradala.

Veleposlanik Kosova u Zagrebu Gëzim Kasapolli rekao je da su iz veleposlanstva već kontaktirali dio obitelji nastradalih i izrazio im sućut.

Autobus ispravljen i pregledan

Autobus je nakon očevida ispravljen i pregledan, u njemu nije zatečeno još osoba. Pušten je promet tom dionicom i teče jednom trakom.

U autobusu je bilo 69 osoba. 8 ih je teško ozljeđeno, od toga je četvero u kritičnom stanju i već operirano, a ostale osobe su zbrinute u Hitnoj medicinskoj pomoći. Neslužbeno se doznaje da su neozlijeđeni u Policijskoj postaji Slobodnica na ispitivanju.

Radi se autobusu na kat koji je vozio na redovnoj autobusnoj liniji Frankfurt-Priština u vlasništvu tvrtke iz Đakovice.

Također, prema neslužbenim informacijama, vozači su se na Bregani odmarali pola sata i zamijenili u Zagrebu. Kolega koji je vozio je živ, suvozač je navodno izgubio život.

Očevid na mjestu nesreće obavio je zamjenik Općinskog državnog odvjetnika iz Slavonskog Broda Slavko Pranjić.

Nesreća u blizini naplatnih kućica

Nesreća se dogodila oko 6:20 u blizini naplatnih kućica Slavonski Brod - zapad na južnom kolničkom traku. "Mrtvi leže po tlu, prizor je užasan", kazao nam je reporter portala SB Online.

Načelnik prometne policije policijske postaje Slavonski Brod Franjo Galić kazao je novinarima da je tridesetak osoba prevezeno u bolnicu.

HAK je jutros javio da je zbog prometne nesreće prekinut promet na autocesti A3 Bregana-Lipovac između čvorova Slavonski Brod Zapad i Slavonski Brod Istok u smjeru Lipovca.

Promet je satima preusmjeravan i vozilo se obilaznim pravcima.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene