Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Šišljagić: 'Đapić je prepisao program uništenja HDSSB-a'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik HDSSB-a Vladimir Šišljagić izjavio je danas u Osijeku kako jučerašnje izjave predsjednika HSP-a Ante Đapića pokazuju da je Đapić "prepisao program uništenja HDSSB-a, nastao prije dvije godine u Zagrebu".

Šišljagić je na konferenciji za novinare izvijestio i kako je
Branimir Glavaš danas podnio ostavku na dužnost vijećnika u Gradskom vijeću, da će ga zamijeniti idući vijećnik s njegove Nezavisne liste Davor Slivka, pa će HDSSB u Vijeću imati ukupno 9 vijećnika.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna 'Potrebno razjasniti' Šišljagić: HDSSB nije nikom jamčio da će podržati ustavne promjene! Slika nije dostupna Zatražili odgovor od EU HDSSB borbu protiv podjele Hrvatske nastavio u Bruxellesu

Dodao je da će se sjednica osječkog Gradskog vijeća održati u zakonskim rokovima, do 3. listopada, kada je krajnji rok za izbor novoga gradonačelnika, ali nije mogao potvrditi hoće li se raditi o nastavku sjednice, prekinute 14. rujna, ili sazivanju nove sjednice.

Reagirajući na Đapićevu izjavu da će HSP "učiniti sve da HDSSB nestane s političke scene u Osijeku i Osječko-baranjskoj županiji" Šišljagić je na današnjoj konferenciji za novinare ocijenio da se Đapić "jučer konačno razotkrio" te kako je jasno da je Đapić "po svojoj staroj navici jednostavno prepisao program uništenja HDSSB, nastao u Zagrebu prije dvije godine".

"Đapić svim silama nastoji prepisani uradak o uništenju HDSSB-a provesti u djelo, a očito je brzo zaboravio kako je neslavno završio njegov prepisivački magistarski uradak.", rekao je Šiljagić. Dodao je da je dio toga plana ostvaren zatvaranjem Branimira Glavaša te da ga ne bi iznenadilo kada bi se Đapić pojavio kao svjedok u "slučaju Glavaš", iako je, kako tvrdi, "svima poznato da ni jednog dana nije proveo u ratnom Osijeku".

Na upit novinara je li Državnom odvjetništvu, policiji ili USKOK-u prijavio sumnju na korupciju u projektu gradnje nastavno-sportske dvorane "Gradski vrt", za što je HDSSB u više navrata optuživao Đapića i HSP, Šišljagić je kazao kako su te institucije "dužne reagirati na svaku moguću zlouporabu" i "same započeti aktivnosti.

Svu dokumentaciju o tome dostavit ćemo nadležnim institucijama da je prouče i poduzmu odgovarajuće mjere, ali nam je sada prioritet završiti sve predradnje za realizaciju projekta gradnje dvorane, rekao je Šišljagić.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene