Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pripadnici srpske paravojske

Osumnjičeni za ratni zločin u Vukovaru: Iz podruma izvukli civile, odveli ih na polje i ubili, među njima je bilo djece

Ilustracija
Ilustracija Foto: Nikola Vilic/Cropix
Zbog sumnje da su u Vukovaru, od kolovoza do studenog, 1991. godine, počinili ratni zločin protiv civilnog stanovništva, osječko Županijsko državno odvjetništvo pokrenulo je istragu protiv dvojice tadašnjih pripadnika srpskih paravojnih postrojbi.

Protiv dvojice tadašnjih pripadnika srpskih paravojnih postrojbi pokrenuta je istraga zbog sumnje da su u Vukovaru od kolovoza do studenog, 1991. godine, počinili ratni zločin protiv civilnog stanovništva.

Pročitajte i ovo Gradonačelnik Gospića Karlo Starčević Uz kadrovsku premetaljku Gradonačelnik neće predložiti proračun, ide se na izbore: "Vjerojatno smatraju da je došlo njihovo vrijeme"

Okrivljenike, u dobi od 59 i 64 godine, tereti se da su 15. rujna 1991. u Vukovaru, tijekom oružanog napada udruženih snaga tzv. JNA i srpskih paravojnih formacija na vukovarsko naselje Sajmište došli do jedne kuće i uz prijetnju oružjem iz podruma na dvorište izveli sedam civila, među kojima su bile i osobe s maloljetnom djecom.

Sumnja se da su okrivljenici zajedno s ostalim pripadnicima paravojnih postrojbi, nakon fizičkog zlostavljanja, odveli zarobljene muškarce prema polju gdje su ih sve usmrtili, osim 55-godišnjaka koji je preživio, ali su ga narednih dana nepoznati pripadnici srpskih paravojnih formacija pronašli i ubili.

Pročitajte i ovo Ilustracija Oglasio se general Objavljeni novi detalji o letećem objektu iznad Poljske: "Cijeli put je bio nadziran"

Osnovano se sumnja da je prvookrivljenik, od kraja kolovoza do 15. studenog 1991. u Vukovaru, tijekom oružanog napada na grad, kao pripadnik srpskih paravojnih formacija, nezakonito lišavao slobode civilno stanovništvo, zatvarao civile i pri tome fizički zlostavljao šestoricu oštećenika, a dvojici se, 22-godišnjaku i 18-godišnjaku, tada gubi svaki trag.

Okrivljenici nisu dostupni tijelima kaznenog progona Republike Hrvatske, naveli su u petak u osječkom Županijskom tužiteljstvu.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene