Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ponašanje izraelske vojske

VIDEO Skinuti i s povezima na očima: Izraelci ih prisilili da kleče na stadionu, među njima i djeca

Video snimljen na stadionu Yarmouk u gradu Gazi
Video snimljen na stadionu Yarmouk u gradu Gazi Foto: Platforma X
Video koji je dospio u javnost prikazuje palestinske muškarce i najmanje dvoje djece koje su Izraelske obrambene snage (IDF) zatočile i skinule na stadionu u sjevernom dijelu Gaze.

Video koji kruži društvenim medijima, a prikazuje navodno zatočene Palestince, uključujući muškarce i najmanje dvoje djece, koje su izraelske obrambene snage (IDF) navodno držale na stadionu u sjevernom dijelu Gaze. Geolokacija pokazuje da je video snimljen na stadionu Yarmouk u gradu Gazi.

U videu se prikazuju mladi dječaci svučeni do donjeg rublja s rukama podignutim, kako ih IDF usmjerava na stadion. Izraelske snage posljednjih tjedana pritvorile stotine palestinskih muškaraca i dječaka. IDF je ranije tvrdio da skida zatvorenike radi sigurnosti, kako bi provjerio jesu li bez eksploziva.

Pročitajte i ovo Ilustracija nisu svi zadovoljni Ovo su važne promjene za umirovljenike u idućoj godini: Jedna nije dobra, a stupa na snagu već 1. siječnja

Muškarci skinuti do donjeg rublja sjede na podu s rukama svezanim na leđima, neki s povezima na očima. Također su zatočene žene i druga djeca, a na jednoj su snimci tri potpuno odjevene žene su s povezima na očima i rukama svezanim na leđima dok sjede na travi ispred nogometnog gola na stadionu. Izraelska zastava vijori se u pozadini.

Izvorni video postavio je na YouTube 24. prosinca Yosee Gamzoo Letov, fotograf i umjetnik. CNN se obratio IDF-u za komentar, ali nije dobio odgovor.

Pročitajte i ovo Egzekucija ratnih zarobljenika Ukrajinski dron Uznemirujuća snimka prikazuje užasan ratni zločin: Predali su se, kleknuli, a onda su ih ruski vojnici pogubili

Neprofitna organizacija Euro-Mediterranean Human Rights Monitor kaže da je dobila informaciju da izraelska vojska pritvara stotine Palestinaca iz četvrti Sheikh Radwan u gradu Gazi, među njima i desetke žena koje su odvedene na stadion Yarmouk.

"Palestinski muškarci, uključujući djecu od 10 godina i starije osobe iznad 70 godina, bili su prisiljeni skinuti svu odjeću osim donjeg rublja i na ponižavajući način stati u red ispred žena zatočenih na istom stadionu", objavila je organizacija za ljudska prava. Organizacija poziva međunarodnu zajednicu da istraži slike pritvaranja.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene