Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Dugi Rat: Stanari strahuju od deložacije

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U mjestu Dugi Rat kod Splita radnici propale tvornice ferolegura s užasom se pitaju što će im donijeti ljeto koje stiže. Strahuju od najavljene deložacije iz dviju zgrada u kojima žive. Propadanjem tvornice one su prodane, a vlasnici najavljuju novo prisilno iseljavanje.

Jedna zgrada je bivši tvornički hotel, a druga bivši dom za radnike tvornice. U obje zgrade tvornica Dugi Rat je odavno smjestila svoje radnike na stanovanje. Stanari tvrde da su htjeli otkupiti stanove, ali je zgrada prodana. 

Pročitajte i ovo Mjesečeva dolina na Sardiniji Deložacija iz raja Mjesečeva dolina poslana u povijest: Uništeno je jedno od posljednjih utočišta hipija i naturista u Europi Slika nije dostupna Deložacija odgođena, dvoje privedenih

U godinama propadanja tvornice, zgrade su prodane. No, ostalo je unutra živjeti 20-tak obitelji. Već su preživjeli neuspjelu deložaciju, a uskoro bi mogao novi posjet policije. Tako barem najavljuju vlasnici

Stanari tvrde kako su novi vlasnici do zgrada došli na sumnjiv način, pogodovanjem stečajnih upravitelja i sudaca. Vlasnici tvrde, sve je po zakonu. No, više nego očito da je druga zgrada kupljena za smiješno nisku cijenu. 

Zgradu u kojoj je čak 18 stanova Mate Šimunđa kupio je za samo 128 tisuća eura. Stanari kojima se uskoro sprema deložacija i iseljenje ističu kako se za te novce u Dugi Rat jedva može kupiti stan od 60-tak kvadrata.


Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene