Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Popravljaju cijevi

Dubrovnik: Goste dočekao smrad

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Gostima s kruzera, kojih je danas stiglo više od 3 tisuće, posjet Dubrovniku neće ostati u lijepom sjećanju.

Naime, prvo što ih je dočekalo na samome ulazu u staru gradsku jezgru bio je nesnosan smrad - kanalizacijska crpka tijekom noći se pokvarila. Radnici Vodovoda na teren su izašli tek jutros oko 8, pa je popravak potrajao sve do popodnevnih sati. Osim smrada, turiste je zgrozilo i zagađeno more ispred crpne stanice.

Pročitajte i ovo Policija je uhitila dvojicu mladića koja su sudjelovala u tučnjavi Video se brzo proširio Dubrovačka policija reagirala nakon snimke brutalne tučnjave: Uhićena dvojica maloljetnika Privedena Albanka - 3 Česte nesreće Dnevnik Nove TV doznao zašto je područje na kojem se dogodila stravična tragedija - opasno: "To na tijelo ima efekt kao da je pod utjecajem alkohola"

'Utvrdilo se da je došlo do fizičkog oštećenja rotora pumpe. Radnici su izašli odmah na teren i poduzeli su sve radnje. Ovo se nije moglo izbjeći', rekao je Niko Šalja, dubrovački dogradonačelnik. Možda se nije moglo izbjeći, ali je trebalo ranije reagirati, tvrde Dubrovčani. 'Ali je trebalo to po noći, to se mora pomoći raditi i gotovo. Sve te takve slične stvari, a ne po danu. Radilo se negdje od osam do devet, evo još rade, znači koliko, skoro 11 sati', kaže Viktor Makijedo, Dubrovčanin. Goste koji su ipak odlučili zastati u restoranu na Pilama, osim nesnosnog smrada šokirao je izgled uvale ispred pumpne stanice.

'Dio sadržaja je sa preljevom i ispustom završio u moru, što neće izazvati neka značajnija zagađenja', kaže Šalja. Sramota je gradu već nanesena. Budući svaki petak u grad dolaze veliki kruzeri, možda će ubuduće pri izlazu s broda, turisti kao neizostavan dio opreme dobivati masku za lice.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene