Tri ruševna hotela na dubrovačkom području od Domovinskog rata čekaju potpunu obnovu. Ekipa Nove TV obišla je Belvedere u Dubrovniku, hotele u Kuparima i Platu te provjerila u kojoj su fazi investicije o kojima se sluša već godinama.


Dubrovački Belvedere ima zeleno svjetlo. Nakon tri godine pravosudne trakavice Visoki trgovački sud pravomoćnom presudom omogućio je početak radova. Ruski investitor Viktor Vekselberg planira ulaganje vrijedno do 150 milijuna eura.

Vezani članci Ivančica Kalanj Gradi li se u Dubrovniku mimo zdrave pameti? "Prvi dan su mi dva kamena doletjela u kuću, drugi dan i susjedima" Kvaliteta turizma u Dubrovniku - 5 Od luksuza do nereda: Provjerili smo kakva je kvaliteta turističke ponude za nadolazeću sezonu

"Pred zimu bi moglo krenuti rušenje hotela kako bi smo ga mogli otvoriti krajem 2019. godine. Hotel će sadržavati 82 smještajne jedinice, zaposliti oko 130 ljudi, što je visok broj u odnosu na broj soba", rekao je Davor Štern, konzultant investitora.

U Kuparima ruska investicija iznosi nešto više od 100 milijuna eura. No hotel neće biti pod poznatim brendom Ritz Carlton, kako je bilo najavljeno, nego se traži novi operater.

Ruševine hotela Kupari čekaju, tek sada slijedi dogovor investitora s novim hotelskim operaterom, a partnerstvo s vrhunskim hotelskim brendom bilo je jedno od najvažnijih stvari u natječaju za Kupare, o kojem ovisi cijeli budući koncept ovog kompleksa.

Investitor rušenje postojećeg kompleksa planira na proljeće iduće godine. Međutim, taj ruševni koncept ima svoje goste, a neki od njih odmaraju se na terasi nakon kupanja.

Rad na hotelu Plat, velikoj hrvatskoj strateškoj investiciji od oko 600 milijuna kuna, još uvijek nije počeo jer je investitor bio u partnerstvu s Agrokorom.

"Naravno da se mora riješiti taj dio suvlasništva s gospodinom Ramljakom i s Agrokorom. Mislim da ćemo to u kraćem roku uspjeti riješiti. Investicija i plan i dalje stoje", objasnio je ministar turizma, Gari Cappelli.

U roku od nekoliko godina svi hoteli trebali bi osvanuti u novom ruhu i otvoriti svoja luksuzna vrata , no pitanje je tko će u njima raditi jer već sada na jugu nedostaje više od 1000 radnika u sezoni.
 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr