Mato Franković
Mato Franković Foto: Grgo Jelavic

Dubrovački gradonačelnik Mato Franković je objavio na svom profilu da je jurio automobilom. Priznao je grešku te rekao da će platiti kaznu.


Mato Franković, dubrovački gradonačelnik, je u utorak priznao da je jurio osobnim automobilom. Rekao je da će platiti kaznu jer je svjestan svoje pogreške.

Njegovu objavu prenosimo u cijelosti.

''Obzirom na interes javnosti ovim putem obavještavam kako sam na području Konavala točnije kroz mjesto Gruda vozio brzinom od 105 km/h čime sam prekoračio dozvoljenu brzinu, a što je evidentirano kamerom za nadzor brzine.

Želim naglasiti kako sam vozio privatni osobni automobil jer kao što je poznato na početku mandata obnašanja dužnosti gradonačelnika odbio sam voziti službeni automobil na koji imam pravo.

Sukladno navedenom riješenu imao sam pravo uložiti žalbu na isto ili prihvatiti isto te platiti 2/3 kazne u iznosu od 2000 kuna, a kao mjera za navedeni prekršaj određuje se oduzimanja vozačke dozvole na mjesec dana.

 

Fail Ekspresna karma: Projurio kroz crveno svjetlo usred noći pa snosio posljedice

Prometna policija, ilustracija Jurio autocestom prema Zagrebu brzinom većom od 230 km/h: Policija ga uhvatila kod Gospića

Obzirom da sam se smatrao krivim zbog prebrze vožnje nisam želio uložiti žalbu već sam odmah uplatio iznos od 2000 kuna, sama uplata navedenog iznosa smatra se priznavanjem krivnje te mi se automatski oduzela dozvola na period od mjesec dana. Svatko može pogriješiti pa i ja nadzorne kamere za brzinu uistinu povećavaju sigurnost u prometu te svim vozačima skreću pozornost da trebaju prilagoditi svoju vožnju i biti oprezni u prometu'', zaključio je Franković na Facebooku.


 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI
Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju