Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Grbin oštro po Ustavnom sudu: "Pričao sam s Milanovićem, imamo plan C. Popišali su se na sve nas"

78 pozitivnih testova

Boluje od koronavirusa dulje nego itko na svijetu - pozitivan je već 14 mjeseci: "Ovo je valjda ženska verzija COVID-a jer je opsjednuta mnome!"

Aktualno Galerija Muzaffer Kayasan - 2 Muzaffer Kayasan - 2 Foto: DNEVNIK.hr Muzaffer Kayasan - 1 Muzaffer Kayasan - 1 Foto: DNEVNIK.hr Rezultati testa Rezultati testa Foto: DNEVNIK.hr Muzaffer Kayasan - 3 Muzaffer Kayasan - 3 Foto: DNEVNIK.hr +0 Muzaffer Kayasan - 4 Galerija 1/5 >>
U svoj nalaz, kad je u pitanju koronavirus, ako ništa drugo, može biti siguran 56-godišnji Muzaffer iz Turske. Testirao se gotovo osamdeset puta, a pozitivan je već više od četiristo dana.

U Turskoj živi najpozitivniji čovjek. Nažalost, ne prema naravi, već prema koronatestu. Muzaffer je pozitivan već 14 mjeseci, odnosno 78 uzastopnih testova. Pa s tim već zbija šale.

"Ovo je valjda ženska verzija COVID-a jer je opsjednuta mnome. I tu ima topli dom jer sam ja velikog srca", kazao je.

Kad se prvi put zarazio, Muzaffer je mislio da će umrijeti. Spao je na jedva pedeset kilograma. Boluje od leukemije i svako dodatno oslabljenje imuniteta teško mu je palo. Više od godinu dana kasnije infekcija ga još drži, ali drži se i on.

"Došli smo do točke kad će bolest ili nestati ili ide sa mnom u grob, drugog lijeka nema", objašnjava Muzaffer Kayasan.

Više od 440 dana obitelj gleda samo kroz prozor. Devet mjeseci u bolnici, nakon toga sam u kući. Takvo što, kaže, nikome ne bi poželio. Nije lako ni s druge strane. Unuci umjesto igre dobivaju samo obećanja.

"Moj je otac pozitivna osoba. Toliko smo govorili o njegovoj pozitivnosti da je postao i pozitivan na COVID i ne može se vratiti na negativno", dodaje njegov sin Gokhan.

Imunokompromitirani pacijenti u riziku su od produženog COVID-a. Jedan od četiri oboljela od leukemije ne proizvodi antitijela ni nakon dvije doze cjepiva, objašnjava liječnik Cagri Buke.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna ima i onih koji odbijaju testiranje Počelo samotestiranje učenika: "Otkrili smo asimptomatske slučajeve. Da nema testiranja oni bi danas bili na nastavi"

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Nova prijetnja Novi hibrid koronavirusa deltakron potvrđen u Europi: Koliko je zarazan i kako će utjecati na cjepivo?

''Ne možemo sa sigurnošću reći je li virus još aktivan ili ne, ali postoji 99 posto šanse da nije aktivan, a time ni zarazan", tvrdi.

No, dok je god test pozitivan, Muzaffer se ni ne može cijepiti. Bez osnovnih osjetila i društva dobro bi mu, kaže, došle malo blaže mjere izolacije. 

 

Vijesti gledajte svakog dana na Novoj TV, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste vijesti? Pogledajte ih besplatno na novatv.hr
 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene