Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Masovna zaraza

Nakon horor vjenčanja u Zaprešiću i privremena zatvaranja, oglasio se popularni resort: "Žao nam je!"

Norovirus: Vrlo zarazna infekcija proširila se među gostima četiriju vjenčanja blizu Zagreba! Evo gdje se virus obično skriva i koji su simptomi
Norovirus: Vrlo zarazna infekcija proširila se među gostima četiriju vjenčanja blizu Zagreba! Evo gdje se virus obično skriva i koji su simptomi
Državni inspektorat pripremeno je zatvorio Wedding Resort Corberon u Zaprešiću. Zarazna infekcija proširila se među gostima četiriju vjenčanja blizu Zagreba. Oglasio se i popularni resort. Rekli su da im je žao, da njihova hrana i zaposleni nemaju virus, ali da se slažu s odlukom Državnog inspektorata.

Državni inspektorat privremeno je zatvorio Wedding Resort Corberon nakon priče o vjenčanju iz pakla koje se održalo na tom popularnom mjestu. Mladoženji je cijelu noć bilo zlo te je povraćao, a zdravstvene tegobe imali su još neki uzvanici. Desetak ljudi je završilo na Hitnoj. Na kraju se ispostavilo da se među gostima proširila zarazna infekcija - norovirus. 

Na dan tog vjenčanja održavale su se dvije svadbe, njihova i još jednog para, svatko je bio u svom šatoru i gosti se nisu međusobno družili. Isto tako, dvije svadbe održane su u subotu, a na njoj je također bilo zaraženih. 

Državni inspektorat o cijelom slučaju poslao je priopćenje. 

"Obzirom na ponavljajuća obolijevanja osoba od norovirusa na predmetnoj lokaciji te uzimajući u obzir epidemiološke indicije o trajanju incidentne situacije te mogućim izvorima kontaminacije za koje su dane preporuke, sanitarna inspekcija Državnog inspektorata privremeno je zabranila korištenje prostora, opreme i prostorija, dok se analizom od ovlaštenog laboratorija ne dokaže da su provedene učinkovite mjere pranja, čišćenja i dezinfekcije.

Isto tako sanitarna inspekcija je ograničila uporabu vode dok se u objektu ne osigura zdravstveno ispravna voda te zabranila rad radnicima pravnog subjekta koji nemaju položen tečaj zdravstvenog odgoja. Inspekcijski postupak je u tijeku, priopćili su. 

Priopćenje Resort Corberona: "Žao nam je! Hrana i svi naši zaposleni nemaju virus, dezinficirali smo sve prostore..."

O svemu se oglasio i Wedding Resort Corberon iz Zaprešića. 

"Žao nam je zbog svih neugodnosti koje su imali mladenci i njihovi gosti zbog zaraze norovirusom na nedavno održanim svadbama. Iako su testovi svih naših zaposlenika i hrane na spomenuti virus do sada negativni, slažemo se s odlukom Službe sanitarne inspekcije Državnog inspektorata RH da svadbe ne održavamo dok s potpunom sigurnošću ne utvrdimo da ne postoji nikakva mogućnost daljnje zaraze.

Poduzimamo sve radnje kako bi rasvijetlili okolnosti i uzroke dosadašnjih zaraza te surađujemo sa svim nadležnim tijelima kojima smo kontinuiramo na raspolaganju.

U suradnji s Nastavnim zavodom za javno zdravstvo Andrija Štampar i tvrtkom Bio San tijekom ovoga tjedna dezinficirali smo još jednom sve prostore u kojima se svadbe održavaju i u kojima se obavlja priprema hrane te su uzeti dodatni uzorci s različitih površina, a rezultate daljnjih testova očekujemo tijekom sljedećeg tjedna.

U ovome trenutku i pored svih poduzetih mjera nemamo saznanja na koji način je norovirus došao među goste te intenzivno radimo na utvrđivanju činjenica. Svjesni važnosti dana vjenčanja u životu naših klijenata, činimo sve da uvjete za ponovni početak rada zadovoljimo što je prije moguće.

Nažalost, do utvrđivanja svih činjenica i otklanjanja eventualnih nedostataka moramo otkazati svadbene svečanosti planirane za ovaj vikend.

O daljnjem razvoju događaja pravovremeno ćemo obavijestiti sve koji su planirali svoje svadbene svečanosti u našem resortu. Ovim putem se ispričavamo svim mladencima i njihovim gostima na koje na bilo koji način utječe ovaj razvoj događaja te smo im na raspolaganju kako bismo zajedno pronašli adekvatna rješenja za njihove svadbene svečanosti", naveli su u priopćenju. 

"Bilo je grozno, povraćao sam..."

Podsjetimo, mladoženja Mislav Markoč je oko 20 sati u petak 25. kolovoza, osjetio da nešto nije uredu s njegovom probavom."Bilo je grozno, povraćao sam i imao proljev. Mislio sam da je to od stresa i uzbuđenja zbog vjenčanja, ali onda sam dobio i temperaturu", rekao je. Bilo mu je sve lošije te je pozvana i hitna pomoć. Dobio je lijekove za snižavanje temperature i protiv gastroenteroloških smetnji, nakon čega je pomalo došao k sebi i na proslavu se vratio oko tri ujutro, piše Jutarnji list.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna "vrlo brzo se prenosi" Panika u osnovnoj školi: Više od 500 učenika zaraženo misterioznim virusom, među simptomima se dva posebno ističu

Sljedećeg dana počeli su mu se javljati gosti koji su također dobili iste simptome.Kada su mladenci nakon svega došli platiti proslavu, rekli su vlasniku što se dogodilo, a on je kazao da je mladoženja očito zarazio goste.

No igrom slučaja mladoženja je doznao da se i tjedan ranije na istom mjestu održavalo vjenčanje s istim scenarijem. U konačnici, čak 150 od 250 gostiju dobilo je norovirus, od kojih je 20-ak njih završilo na hitnoj.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene