Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Niz kritika

Bijes roditelja u Splitu: "To je lakrdija. Kamo ću ja s djetetom? Hoću ga odvesti njemu?"

Aktualno Galerija Tea Talović, Split Tea Talović, Split Foto: DNEVNIK.hr Problemi s upisom u vrtić - 1 Problemi s upisom u vrtić - 1 Foto: DNEVNIK.hr Problemi s upisom u vrtić - 2 Problemi s upisom u vrtić - 2 Foto: DNEVNIK.hr Problemi s upisom u vrtić - 3 Problemi s upisom u vrtić - 3 Foto: DNEVNIK.hr +2 Problemi s upisom u vrtić - 4 Galerija 1/7 >>
Bijes roditelja u Splitu koji ni ove godine ne mogu upisati svoju djecu u vrtić. Gradonačelnik Puljak izbjegava medije, no pred kameru Dnevnika Nove TV stali su ogorčeni roditelji koji ne znaju kamo s djecom i upozoravaju na moguće pogodovanje pri upisu.

Sretni su David i majka Romana jer maleni napokon kreće u vrtić. "Nakon žalbe je primljen, sretni smo, prezadovoljni", rekla je Romana iz Splita. 

No, Toni i njegovo dijete - nisu bili te sreće.

"Najbolje da ga odvedem Puljku, da sjedi s njim, sva ta djeca, i da gledaju što on radi. To je lakrdija. Di ću ja s diteton? Hoću ga odvest njemu?", poručio je Toni.

Uredno je predao sve papire. Čak je, kaže, trebao imati i prednost, donosi reporter Dnevnika Nove TV Mario Jurič

Pročitajte i ovo I dalje nitko nije kriv Neslužbeno doznaje Dnevnik Nove TV Dok se čeka rasplet afere u HEP-u, Barbarić poziva HDZ-ovce iz prve izborne jedinice na neformalna druženja

"Djeca koja imaju neki vid oštećenja imaju prednost upisa nad svom zdravom djecom. To se ne poštuje. Ja i još 18 njih nije uspjelo upisati svoje dijete u ovaj vrtić, tragično", dodao je te na pitanje reportera rade li veze u ovom slučaju odgovorio: "Uvijek. U Hrvatskoj smo."

Kombiniranje kamo s djetetom kod Tee izgleda ovako:

"To je krpaj kraj s krajem, trči, vuci, pritegni pa pričuvaj pa dođi, pola sata će ovi, sad će oni", istaknula je Tea Talović.

Ni njezin sin sa senzornim poremećajem nije primljen u vrtić, iz kojeg je dobila ovakve informacije:

"Vašem djetetu nije ništa, to se sve pridaje razvoju i imat ćete prednost. Tu sam dobila zeleno svjetlo, čekala datum, krenula online prijava i ja sam sve predala i slijedila, da bih dobila povratno da moje dijete nije primljeno jer je nepotpuna dokumentacija. To nije istina", objasnila je Tea.

Razočaranje je počelo već na razgovoru za upis.

"Iduće je pitanje penje li se moje dijete po namještaju kod kuće. Ja sam rekla - da. Voli se penjat, voli zidiće i tu je bilo 'Ajmeee, sad ja njega zamišljam ovdje u jaslicama. Da on meni to radi, ajme meni, ja ne znam, moja gospođo, kako'".

Pročitajte i ovo Neli Peter, posjetiteljica iz Njemačke Za Dnevnik Nove TV Nevjerojatna ispovijest žene koju je u kampu na Mrežnici udario grom, njezin suprug otkriva: "Ležala je na podu, spaljena odjeća se dimila. Na odjeći su bile rupe"

Vrtić Marjan o Teinu slučaju odlučio je šutjeti. Šutnju će gradonačelnik Ivica Puljak prekinuti u petak ujutro za kad je sazvao konferenciju za medije na temu upisa u vrtiće. A Tea mu poručuje:

"Kažu, na mladima svijet ostaje - neka primijeni u praksi. Ne bih voljela da budu puste riječi, voljela bih više vidjeti djela, da se kao grad okrenemo prema djeci", poručila je.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.


 

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene