Država prodaje stanove na atraktivnim lokacijama (Foto: imovina.gov.hr/dnevnik.hr)
Država prodaje stanove na atraktivnim lokacijama (Foto: imovina.gov.hr/dnevnik.hr) Foto: imovina.gov.hr/dnevnik.hr

Ministarstvo državne imovine objavilo je poziv za podnošenje ponuda za kupnju ukupno 33 nekretnine u vlasništvu RH.


Ministarstvo državne imovine na svojim je stranicama objavilo poziv za podnošenje ponuda za kupnju stanova u vlasništvu Republike Hrvatske. Radi se o ukupno 33 nekretnine koje se nalaze na vrlo atraktivnim lokacijama, a uz svaki stan objavljena je i početna cijena, kao i iznos jamčevine.

Vezani članci APN i stanovi: Ilustracija - 1 Ogromna potražnja za stanovima u Zagrebu: "Cijene po kojima se oni sada prodaju su Bože pomozi" Ruši se zgrada bivše tvornice Kamensko: Na tome mjestu niknut će luksuzni stanovi - 7 Ruši se Kamensko: Na mjestu uništene tvornice niknut će luksuzni stanovi

Pristigle ponude za stanove otvarat će se 28. ožujka, kada istječe i rok za podnošenje ponuda, a najboljim ponuditeljima smatrat će se oni koji su, naravno, ponudili najvišu cijenu. Svi stanovi prodaju se u zatečenom stanju "Viđeno-kupljeno", objasnili su u Ministarstvu.

Ako razmišljate o predavanju ponude za neku od nekretnina u centru Zagreba, detalje možete pročitati na stranicama Ministarstva, ali dobro je znati da se radi o nekretninama koje su uglavnom u poprilično lošem stanju.

Tako se primjerice na adresi Vrbanićeva 58 prodaje stan od 29,64 metara kvadratnih. Početna cijena je 251.000,00 kuna, dok jamčevina iznosi 25.100,00.

Radi se o stanu na prvom katu zgrade koji se sastoji od sobe, kupaonice i predsoblja. U opisu nekretnine piše da je zapuštena i da se ne održava. "U sklopu kupaonice je i prostor za pripremu hrane", navedeno je kao nedostatak nekretnine.

I dok se ovaj stan nalazi u širem centru grada, nude se i nekretnine u samom centru. Tako se na adresi Ilica 31 prodaje stan od 41,42 metara kvadratnih s početnom cijenom od 319 tisuća kuna. Sastoji se od dvije sobe, kuhinje i hodnika. Na četvrtom je katu ulične zgrade, a u opisu nekretnine navodi se da je u trošnom stanju i da je potrebna adaptacija. Naglašena je i mala visina.

Prvi na popisu nekretnina je stan od 86,90 metara kvadratnih na adresi Antuna Bauera 28 čija je početna cijena 760 tisuća kuna. Navodi se da je stan u izuzetno derutnom stanju te da je potrebno izmijeniti svu stolariju, instalacije, podne i zidne obloge.

"Vlaga od oborina i puknutih instalacija je napravila veliku štetu. Grijanja nema. Dizalo je u fazi ugradnje. Od instalacija ima vodu, struju kanalizaciju i plin. Ugrađuje se toplinska fasada", stoji u opisu nekretnine.

Razgledavanje stanova bit će moguće 9. ožujka od 13 do 14 sati i 16. ožujka u istom terminu.

 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI
Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju