Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Prebačen u bolnicu

Okončana drama u Opuzenu: Muškarca koji je zapalio kuću i ozlijedio policajce spustili s krova

Drama u Opuzenu (Foto: Dnevnik.hr)
Drama u Opuzenu (Foto: Dnevnik.hr) DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija +0 Drama u Opuzenu (Foto: Dnevnik.hr) Galerija 1/1 >>
U Opuzenu je tijekom poslijepodneva i večeri u nedjelju trajala prava drama. Nakon svađe sa susjedima, zbog koje je na mjesto događaja stigla policija, muškarac (49) je ozlijedio policajca sjekiricom po ruci, zatim se zatvorio u svoju kuću i aktivirao plinsku bocu te izazvao požar. Drama je okončana u ponedjeljak oko 5 sati.

Iz Policijske uprave dubrovačko-neretvanske potvrđeno je za DNEVNIK.hr da se muškarac (49), koji je ujedno psihički bolesnik, zatvorio u svoju kuću gdje je aktivirao plinsku bocu koja je naposlijetku eksplodirala i zapalila prostor. Muškarac se nakon toga popeo na terasu odakle je odbijao sići, a pregovori s njim trajali su satima.

Pročitajte i ovo Napad na svećenika u Sydneyju Novi napad u Sydneyju UZNEMIRUJUĆE Svećenik napadnut tijekom mise: Izboden nekoliko puta nožem, čuli su se krici u prijenosu uživo Ilustracija Priopćila policija Nasilnik s Rive koji je napao dvije žene dobio kaznenu prijavu

Drama je okončana oko 5 sati kada je muškarac (49) spušten s krova i odveden u splitsku bolnicu jer je zadobio opekotine od eksplozije, rekla nam je glasnogovornica dubrovačke policije Davorka Bečić.

Ozlijedio dvojicu policajaca

Doznajemo kako je prije požara muškarac ozlijedio dvojicu policajaca, od kojih je jedan s posjekotinama po rukama helikopterom prevezen u KBC Split. Prema informacijama iz PU dubrovačko-neretvanske, ozljede nisu opasne po život, a nitko drugi nije ugrožen.

Policija je u večernjim satima u nedjelju poslala i propćenje koje prenosimo u cijelosti.

''Danas oko 16:20 sati 49-godišnji muškarac u Opuzenu je prijetio susjedima. Na mjesto događaja izašli su policijski službenici sa kojima je odbio komunicirati zatvorivši se u svoju obiteljsku kuću te u prizemlju prouzročio požar aktiviranjem plinske boce. Prilikom intervencije policijskih službenika osoba je pružila otpor ozlijedivši dvojicu policajaca. Navedeni muškarac se potom popeo na krovnu terasu kuće te i dalje odbija postupiti po zapovijedi policijskih službenika'', stoji u priopćenju.

Drama u Opuzenu (Foto: Dnevnik.hr) Drama u Opuzenu (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr

Posvađao se sa susjedima

Prema neslužbenim informacijama, do svađe sa sudjedima je došlo jer je muškarcu zasmetala buka iz susjedova dvorišta, gdje je navodno bila proslava dječjeg rođendana. Kako doznajemo, muškarac je i ranije pravio probleme sa susjedima i ovo nije prvu put da je morala intervenirati policija.

Tijekom pregovora s policijom na mjestu događaja su vatrogasci pokušavali držati vatru pod kontrolom kako se ne bi proširila na druge kuće.

Kako doznajemo, radi se o ratnom veteranu 116. neretvanske brigade koji je obolio od PTSP-a.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene