Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Dr. Glumičić: 'Nikoga ne ugrožavam, moji kolege su ljubomorni'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Snimke na kojima dr.Siniša Glumičić obavlja zahvat liposukcije, vađenja masnoće ispod kože Danijeli Dvornik, izazvale su burnu reakciju Hrvatskog društva plastičnih kirurga. Glumičić smatra da nije riječ o njegovoj neprofesionalnosti, već ljubomori kolega.

U Upravnom odboru Društva plastičnih kirurga kažu da je Glumičić specijalizirao kirurgiju glave i čeljusti, a ne i opću kirurgiju. Nestručna operacija nosi veliki rizik ulaska embolusa u cirkulaciju i začepljenje krvnih žila, tvrdi predsjednik Društva, i ugrožava zdravlje pacijenta. 

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Hrabro pred kamere Mlada Zagrepčanka se podvrgnula ekstremnom make overu! Slika nije dostupna Uspješna replantacija Sjekirom odsjekao ruku, kirurzi mu je prišili

Tvrde kako Glumičić nije kvalificiran za takve zahvate i da ih stoga ne bi smio obavljati. 

- Stav je našeg društva da bi zahvate iz plastične kirurgije trebali obavljati kirurzi educirani na tom polju, kaže Mario Zambelli, predsjednik Društva plastičnih kirurga. 

Glumičić, pak, odgovara da je dosad izveo stotine takvih operacija te da do sada nije bilo komplikacija. Tvrdi kako je prilikom specijalizacije za kirurgiju glave i čeljusti educiran i za liposukciju te da je čak održao i predavanje o tome i nikad nije dobio nikakvo upozorenje društva, niti bilo koje druge institucije, u kojem stoji da ne bi smio obavljati takve operacije. 

Ako komora ili Ministarstvo zdravstva odluče zabraniti maksiofacijalnom kirurgu da radi zahvate ispod vrata, ja ću prvi prestati s time, kaže Glumičić. 

Državni tajnik u Ministarstvu zdravstva, Ante Golem, potvrdio je kako maksiofacijalni kirurzi često rade liposukciju te da su kroz specijalizaciju doista učili o tom zahvatu. 

No, Ministarstvo će, kaže, uskoro dovršiti katalogizaciju liječničkih znanja i vještina koja će konačno definirati tko smije obavljati određene zahvate, a tko ne.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene